Kürdistan

Published on Kasım 8th, 2020

0

1500 isimden ortak çağrı: İç savaş felaket getirir

Kürtler arası bir iç barışın sağlanması için imza kampanyası başlatan dünyanın birçok ülkesinde yaşayan 1500’den fazla Kürdistanlı aydın, sanatçı ve siyasetçi “İç savaş felaket, iç barış ise özgürlük getirir” çağrısı yaptı.

KDP’nin Medya Savunma Alanları’na yönelik son günlerde artırdığı saldırı ve provokasyon girişimlerinin ardından Kürdistanlı aydınlar, sanatçılar, bilim insanları, akademisyenler, siyasetçiler ve değişik kuruluşların temsilcileri harekete geçti. Yurt dışında örgütlenen Kürdistan Ulusal Birliği İçin İnisiyatifi’nin organizesiyle “İç savaş felaket, iç barış ise özgürlük getirir” sloganıyla başlatılan imza kampanyasının duyurusu bugün öğlen saatlerinde online (çevirim içi) bir basın toplantısı yapıldı.

Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarında yaşayan 40’dan fazla ismin canlı olarak bağlandığı basın toplantısında hazırlanan basın metni okundu. Metinde Güney Kürdistan’daki gerginliğin son bulması için özellikle KDP’ye çağrıların yapıldı. Son günlerde tehlikeli bir biçimde tırmanışa geçen PKK- KDP arasındaki gerilimin Kürtler arasında derin endişelere yol açtığı belirtilen metinde devamla şu çağrılar yer aldı:

“Yol açacağı sonuçlar itibariyle tüm Kürdistan ve Ortadoğu’yu etkileyecek düzeyde ulusal ve bölgesel bir sorundur. Oysa biz, Ortadoğu’nun yeniden dizayn edildiği bir süreçte Kürtlerin kendi ülkelerinde özgürce yaşama hakkına kavuşabilmesi için, bütün Kürt parti, örgüt ve askeri güçlerinin ortak bir strateji ve hedef etrafında bir araya gelmeleri ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle de ülkeden ve diasporadan bütün Kürtler, Kürt partileri ve güçleri arasında yaşanan sorunların diyalogla çözümünü talep ediyor ve bu anlamda herkesi de sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

Biz aşağıda imzası olan Kürt aydınları, sanatçıları, gazeteci ve yazarları da Güney Kürdistan merkezli olarak yaşanan bu tehlikeli gidişata seyirci kalmak istemiyor, ilgili tüm tarafları yapıcı diyaloğa, işbirliği ve iç dayanışma için gayret göstermeye davet ediyoruz. Yaşanacak bir iç savaşın Kürtlere felaketten başka bir şey getirmeyeceğini ve 100 yıl sonrasında ortaya çıkan bu tarihi fırsatların da heba edileceğini düşünüyoruz.

Kürtler arası savaşın başta Türk devleti olmak üzere Kürt düşmanlarına hizmet edeceği açıktır. Türk devleti yaşadığı derin yapısal ulus devlet krizini ‘Kürdü Kürde kırdırtarak’ aşmak ve bununla aynı zamanda Kürdistan’ı işgal etme stratejisini uygulamaya koymuştur. Diğer yandan Ortadoğu’nun yeniden şekillendirilme sürecinde güçlenen Kürt siyasetini tasfiye ederek, Kürtlerin statüsüz kalmasını hedeflemektedir. Öte yandan ülkeden ve diasporadan bütün Kürtleri; Kürt kamuoyunu da süreci izlemek yerine, tehlikeli gidişin önüne geçmek için inisiyatif almaya, duruma müdahil olmaya çağırıyoruz.”

KAMPANYAYA İLK OLARAK 1506 İSİM İMZA ATTI

İlk olarak 1506 ismin imza attığı kampanyaya dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan Kürdistan’ın dört parçasından destek veren şu isimler dikkat çekti: Prof Dr. Hamit Bozaslan, Prof. Dr Kirmanc Gundi, Dr. Seevan Saeed, Prof. Dr. Golmurad Muradi, Prof. Al. Dr. Îbrahîm Seydo Aydogan, Prof. Dr. Salar Ahmed Basira, Dr. Kamiran Matîn, Şivan Perwer, Dr. Dana Said, Dr. Zeynep Binici, Hatem Minberi, Selahê Abbasî, Hêmin Seyidî, Günay Aslan, Yousef Mantk, Eslîxan Yildirim, Dr. Zerdesht Haco, Fatah Khalil Zaxoiy, Abdulkerim Bozan, Hikmet Serbilind, Hatip Dice, Dr. Yasen Khalil, Mehmûd Daoud, Kemal Bilget, Azad Nawzad Abdula, Dr. Hendren Numan, Mensur Teha, Mehemd Nori, Nejmedin Xulami, Jalanê Neqişbendî, Gunay Aslan, Ferhat Patîyev ve Kinyazê Hemîd.

‘BU GÜNEY’İN DEĞİL KDP’NİN SAVAŞI’

Basın toplantısında metnin okunmasının ardından kampanyaya öncülük eden isimler açıklamalarda bulundu. Hemen hemen bütün konuşmalarda KDP’ye sağ duyulu olma ve gerginlikleri sona erdirmesi yönünde çağrılar yapılırken, Güney Kürdistanlı katılımcılar ise “Yaşanacak böylesi bir savaşa Başur (Güney) halkı kesinlikle destek vermeyecek” vurgusunu yaptılar.

Çin’den basın toplantısına katılan Dr. Seevan Saed KDP güçlerinin saldırı ve provokasyon girişimleri karşısında sessiz kalan Güney Kürdistan’daki güçleri eleştirdi. KDP’ye sağduyulu olma çağrısı yapan Dr. Saaed “Bu gerginliğin kimin çıkardığına bakmalıyız” sorusunu yöneltti.

Aynı şekilde gazeteci-yazar Güney Aslan Kürtler arası bir iç çatışmasının asla kabul edilemez olduğunu belirterek şunları söyledi: “Böyle bir şey Kürtlerin gündemine bile girmemeli. PKK gerillaları 30 yıldan fazladır o dağlarda, şimdi ne değişti de oraya peşmerge güçleri kaydırılıyor. Bu neyin acelesi, peşmergeler biraz daha bekleyemez miydi?”

Goran Hareketi’nin Avrupa temsilcisi Meran Merawdali gerginliğe yol açan peşmerge güçlerinin gerilla bölgelerine kaydırılması kararının tamamen KDP’nin kararı olduğuna dikkat çekerek “KDP ve Barzani Erdoğan rejimi adına Kürtlere karşı vekalet savaşı yürütmek istiyor. Bizler de diğer Güneyli güçler olarak sonuna kadar böyle bir çatışmanın çıkmaması için çalışmalıyız” diye konuştu.

KDP’NİN KARA PROPAGANDASINA SERT ELEŞTİRİLER

Avusturalya’dan basın toplantısına katılan gazeteci Mansour Razaghi ise KDP’nin yaklaşımını ve Türk devletiyle işbirliğini sert sözlerle eleştirdi. KDP’nin her şeyi kendisine reva gördüğünü belirten Razaghi, yakın Kürdistan tarihinden KDP’nin diğer sömürgeci güçlerle yaptığı işbirliğini örneklerle anlattı.

Avrupa Yarasan Derneği’nden Sasan Mehrabi ise PKK öncülüğündeki Kürdistan gerillasının hiçbir şekilde Güney Kürdistan’a zarar vermediğini belirterek, KDP’nin iddialarının asılsız olduğunu ve her Kürdün istediği zaman Kürdistan’ın her yerine gidip yaşama hakkına sahip olması gerektiğini söyledi. KDP’nin yaptığı propagandanın gerçek uzaktan olduğuna dikkat çeken gerillanın Kandil bölgesinin alt yapısına ve kalkınmasına büyük katkı sunduğu ifade etti. Mehrabi son olarak “Yarasan Kürtleri olarak var olan sorunların diyalogla çözülmeli” çağrısında bulundu.

Benzer bir çağrıyı TJK-E üyesi Nupel Munzur de yaptı. Bir Kürt gücünün gidip başka bir Kürt gücünü kuşatmaya almasının asla kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Munzur “Bu bir oyun, burada Kürtlerin çıkaran olan hiçbir şey yoktur” dedi. Kürt özgürlük hareketinin aynı zamanda kadın özgürlük hareketi olduğunu ifade eden Munzur, özellikle Güney Kürdistan’daki kadın örgütlerine çağrılarda bulundu.

‘HİÇ BİR KÜRT BU OYUNA GELMESİN’ ÇAĞRISI

Asuri-Süryani halkının temsilcisi Yaşar Küçükaslan da PKK hareketinin Kürt toplumunda büyük değişime yol açtığını ifade etti. KDP’ye bu saldırgan pozisyonundan çıkma çağrısı yapan Küçükaslan “Kürdü Kürde kırdırtma siyasetiyle karşı karşıyayız, bu oyuna gelen herkes büyük bir onursuzluktur. O bölge sadece bir kesimin bölgesi değil, bütün halklara ait bir bölgedir” diye konuştu.

Êzidi Demokrasi ve Özgürlük Partisi (PADÊ)’nin Avrupa Temsicilisi Hecî Hasan Bîsso, Êzidi toplumunun karşı karşıya kaldığı soykırımlarını hatırlatarak, PKK gerillalarının Êzidileri korunması için verdiği mücadeleye dikkat çekti. Güney Kürdistan halkının saldırıların yaşanmaması için harekete geçmesi gerektiğini belirten Hecî Hasan Bîsso “Şayet KDP bu çağrılara ses vermeyerek Kürt kanı dökerse, bütün Kürtler arasındaki güvenini kaybedecek” dedi.

İmzalayanlar:

  1. Abdalbaqi Alali – Çalakvanê Siyasî
  2. Abdalftah Alabdo – Çalakvan
  3. Abdelah Hesen – Çalakvan
  4. Abdi Ahmed , Hunermend Norveç
  5. Abdi Ahmed, Hûnermend, Norveç
  6. Abdi Aosman – Çalakvanê Siyasî
  7. Abdilqadir Hemza – Çalakvan
  8. Abdin Tosun, Rojnamevan-Almanya
  9. Abdo Îbrahîm – Çalakvan
  10. Abdolah  Ghoreishi, Siyasetmedar, Almanya
  11. Abdulkadir Oğuz, Rêveberê berê yê HDP ê yê Urfa-Birecikê
  12. Abdulkerim Bozan, Resam û Akademisyen Kanada
  13. Abdullah Alici, Nunerê Civaka Îslamiya Kurdîstanê Bonn
  14. Abdullah Demirbaş, Hevserokê Şaredariya Sûrê Berê
  15. Abdullah Deveci, Parêzer
  16. Abdullah Hassen Xoşnaw , Pişmerge Dêrin Holland
  17. Abdullah Kaya, Hevserokê PKAN
  18. Abdulrehman Husên – Çalakvan
  19. Abdurehîm Kizilyaî- – Çalakvanê Siyasî
  20. Abdurrahman Gezgîncî, Serokê Mizgefta Sarlandê
  21. Adem Karaçuban, Rojnamevan
  22. Adil Fatimi – Çalakvanê Siyasî
  23. Adnan Farho – Çalakvan
  24. Adnan Hasso – Çalakvan
  25. Adnan Xaravayî – Oldarê Êzidî
  26. Adnan Xelo  – Çalakvanê Siyasî
  27. Adris Yuns  – Çalakvanê Siyasî
  28. Afat Baz, Rojnamevan-Belçika
  29. Afrem Yalcin, Lêkolîner
  30. Ahmad Khaalil – Çalakvan
  31. Ahmad Resho – Çalakvanê Siyasî
  32. Ahmad Silo – Çalakvan
  33. Ahmed Abdullah – Çalakvan
  34. Ahmed Baro Heso – Çalakvanê Siyasî
  35. Ahmed Berazî (Nivîskar)
  36. Ahmed Omer – Çalakvanê Siyasî
  37. Ahmet Aktaş / Siyasetmedar, Nivîskar û Ekonomîst
  38. Ahmet Bayram, Serokê Mizgefta Îbrahîm Xelîl Berlîn
  39. Ahmet Coşkun (Parezêr)
  40. Ahmet Gezer, Rêveberê  PKAN
  41. Ahmet Güven,  nivîskar- Londra- ingiltere
  42. Ahmet Kahraman (Rojnamewan)
  43. Ahmet Kızılder,  Şair- Nivîskar- İsviçre
  44. Ahmet Kobani, Siysetmedar
  45. Ahmet Muslîm Şadîoglu, Melayê Mizgefta Kasselê
  46. Ahmet Sonmez, Endamê Çavderêya Civaka Islamiya Kurdistanê Fransa
  47. Ahmet Yildirim, Akedemisyen û Parlementerê berê yê HDP ê
  48. Ako Maranî, Çalakvanê sivíl, Almaníya
  49. Akram Berjes – Çalakvan
  50. Akrem İso – Çalakvan
  51. Akrem Mohammed Amîn,  Pişmerge Dêrin Holland
  52. Al Yildiz, Nunerê Civaka Uslami Grass Avusturya
  53. Ala Başîka-Endame Desteye Revebir-MŞD
  54. Alan Hunermend
  55. Alattin Timar, Memosta Viyana
  56. Alham Yusef – Çalakvan
  57. Ali  Mahmoud – Çalakvan
  58. Ali Atalan, Zanistê Siyasî, Parlementerê berê yê HDP ê
  59. Ali Ateşçi, siyasetmedar
  60. Alî Dag, Serokê Mizgefta Freiburge
  61. Ali Engin Yurtsever – Nivîskar, Şêwirmendê Darayî
  62. Ali Esqer Feridi, Rojnamewan
  63. Ali Fawaz – Çalakvanê Siyasî
  64. Ali Gül Doğan,  Hunermend – Fransa
  65. Ali Gül Özbek- Serokê Berê yê Şaredariya Londra-Haringeyê
  66. Ali Güler, Rojnamevan-Almanya
  67. Ali Haydar Yıldırım: Karker, Endamê FEDA
  68. Ali Ihsan Yıldırım,  Siyasetmedar-SPD Brauenschweig
  69. Ali Ismail , çalakwan Brîtanya
  70. Ali Ismail,  Pêshmergey Dêrîn/ Birîtanya.
  71. Ali Karim , Rojnamevanên Brîtanya
  72. Alî Kerîmî (Nivîskar û Çavdêrê Siyasî)
  73. Ali Korshid, Doktor, Norveç
  74. Ali Köylüce,  Serokê Berê yê FEDA
  75. Ali Matur, Nûnerê Swisreyê
  76. Ali Mirzo – Çalakvan
  77. Ali Özşerik, Rojnamevan – İsviçre
  78. Ali Sherzad, Rojnamevan
  79. Ali şimşek, Serokê berê yê DBP’a Amedê
  80. Ali Tolu- CGT,  FNSCBA, Sendîkavan
  81. Ali Xorşid, Pizîşk Norveç
  82. Alî Zerey, Karmend Sarbrûcken
  83. Alîcan Agirî, Serokê Mizgefta Serhedê Frankfurt
  84. Alîk Raşoyan, Endamê  Komîta Kurdistan
  85. Aliv Cemha – Çalakvan
  86. Almasta Cimşûd, lîstikvana şano, Rûsya
  87. Almaz Hisoyan, Mamoste.
  88. Alwan Xalef – Çalakvan
  89. Alwend Robitan, Endamên partîya Şûîy a Kurdistanê : swid
  90. Amed Çeko Jiyan, Nivîskar û wergêr, Almanya
  91. Amele, Şêwekar-Hunermend
  92. Amer Abdulah, Çalakwanê
  93. Amhmed Mehmed  – Çalakvanê Siyasî
  94. Amîna Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  95. Amina Kelino – Çalakvan
  96. Aminê Mehmed  – Çalakvanê Siyasî
  97. Amira  Kamel – Çalakvan
  98. Amira Ali,  Çalakwana Siyasi
  99. Amo Şeroyan, Serokê Medya Şengalê, çapemenîya Êzidîyên Ermenistanê
  100. Amryan şamo, Aktivist
  101. Andoyê Tahar, Rewsenbîr, Rûsya
  102. Anoer Molod Otman , Pişmerge Dêrin Engltra
  103. Anwar  Koshi,  Çalakwanê Rexistina Medenî
  104. Aram Baban ,çalakwan Brîtanya
  105. Aram Hadî , Rojnamevanên Norveç
  106. Aram Krmanje  , Mamosta
  107. Aram Krmanje – Çalakvan                                                
  108. Aram Melekshah, Rojnamevan, Almanya
  109. Aras Amîn Mustefa , Pişmerge Dêrin   Holland
  110. Aras Hamme Xarib , Pişmerge Dêrin Holland
  111. Aras Isa  – Çalakvanê Siyasî
  112. Ardalan Muhammed, Çalakvanê Mafê Mirov, Almanya
  113. Ardilan Abdo – Helbestvan
  114. Arif Ezmanî, Berpirsyarê Yekîtiya Rêxistinên Kurd a Navnetewî
  115. Arif Moustefa, Siyasetmeder
  116. Arif Yılmaz, Hevserokê berê yê TUHAD-FED Stenbolê
  117. Arîn Muhemed – Çalakvanê Siyasî
  118. Ariya Bazmune, Endama Revebiriya Platforma Horam
  119. Arîya Bezmûne, Medîakar, Swed
  120. Armanc, Hunermend
  121. Arus Biroyan, Hevserok
  122. Arzu Demir, Rojnamevan-Belçika
  123. Ashad Reşo,  Xwendevan
  124. Asia Majid, Çalakvanê Mafê Mirov, Kanada
  125. Asim Ari, Doktor,  Kanada
  126. Asim Baro Heso – Çalakvanê Siyasî
  127. Aslan Aslan, Rojnamevan-Belçika 
  128. Aslan Masekî, Hunermend
  129. Aslı Engin Arslan, Hevserokê berê ye EGITIM-SEN a Agiriyê
  130. Asma Hörik, Rojnamewan
  131. Aso Amidîyan, Mamosta li Zaníngeha Trondheim
  132. Aso Aziz,  Pişmerge Dêrin Brîtanya
  133. Aso Tayb,  Pişmerge Dêrin Brîtanya
  134. Aso Zhyan Dost ,Rojname nivîskar Brîtanya
  135. Asya Xerzan, Endama PENa Kurd
  136. Auroman,  Helbestvan û Rojnemevan
  137. Avesta nasrallah Hjort , Parêzer , Danmark
  138. Avista Suliman – Çalakvanê Siyasî
  139. Aware Suleiman, Hûnermend, Norveç
  140. Awesat, Hunermend
  141. Awin Ali – Mamosteyê Mekteba Rialê
  142. Ayar Baki, Parezêr, Swed,
  143. Aydin Amara , Hunermend
  144. Aydın Ronî Derê, Nivîskar
  145. Ayfer Kılınç, Hevseroka FEDA (Federasyona Elewiyan a Demokratîk)
  146. Aygün Akdoğan, siyasetmedar
  147. Ayhan Demîrtaş, Veqfa Ehmedê Xanî Amsterdam
  148. Aymen Hesen – Çalakvanê Siyasî
  149. Ayşe Fehimli, Rêveberê saziyê – Almanya
  150. Ayşê Karaca – Berdevka Meclîsa Zeynep li Achim
  151. Ayten Sezgin, Hevseroka Berê yê Şaredariya Weyselqerenî
  152. Ayten Şimşir, Pîr Ana
  153. Azad Asmet – Berber
  154. Azad Atalan, Hunermend
  155. Azad Azem – Çalakvanê Siyasî
  156. Azad Aziz ,Hunermend Brîtanya
  157. Azad Hisên,  Helbestvan
  158. Azad Husayn ,çalakwan Brîtanya
  159. Azad İmal/ Hevserokê berê yê Osmangaziya Bursayê
  160. Azad Jauich  – Çalakvan
  161. Azad Krmanje – Çalakvan                                                  
  162. Azad Nawzad Abdula,  Xwendekarê Zanîngeh, Amerîka
  163. Azadeh Gholamî, Parêzerê Bankê – Avusturalya
  164. Aziz Gunay, Nunerê Rêveberiya Gundê Kôçanê
  165. Aziz Tunç,  nivîskar- Almanya
  166. Badal Kosso-Endame Desteye Revebir- MŞD
  167. Bahar Can- Hevseroka MŞD (Meclîsa Şengal Derveyê Welat)
  168. Bahar Mufti, Endama Kongra PENa Kurd
  169. Bahar Mutî, Rêveberiya PENa Kurd
  170. Bahroz Husayn,Rojnamevan
  171. Banaz Qader Nagada – Çalakvan                                    
  172. Banaz Qader Nagada, Mamoste
  173. Baran Ibrahim – Çalakvan
  174. Baran Saleh – Berpirsê Pyd Hannover
  175. Barham Taleb, Endamên partîya Şûîy a Kurdistanê : swid
  176. Barış Poyraz, Rojnamevan-Belçika
  177. Barzan Shasuwar , Rojnamevan-Belçika
  178. Basam Abdollah – Çalakvan
  179. Başo Kanjo , Hunermend
  180. Bazid Ali – Çalakvan
  181. Bedel Bayrak, Antropolog Hollanda
  182. Bedran Mûsa, Siyasetmedar
  183. Bedriye Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  184. Behlül Colak- Ressam(Nîgarkêş) – Hollanda
  185. Behrem Goren, Nunerê Civaka Îslamî Saarland
  186. Behzad Pirmusa, Perwerdekar, Swed
  187. BehzadPîrmûsa (Perwedekar)
  188. Bekatê Taqî, Hûnermend
  189. Bekir Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  190. Bekrire Resh, Pêshmergey Dêrîn/Sweed .
  191. Berdevk Nurê Alkiş – Berdevka Sîwana Meclîsên Jinên Êzidî
  192. Bêrî Bihar, Ecologisch pedagog û Nivîskar
  193. Berkat Reşo,  Rûsipî
  194. Berkat Taqî , Hunermend
  195. Bêse Horamî, Bîologist, Austirîya
  196. Besê Kesbîr – Endama Komite li Heidekreis/Celle/ Hannover
  197. Besê Shamari, Hevseroka Platforma Demokratîk ya Gelên Îranê, Swed
  198. Besime Konca, Parlementera berê yê HDP ê
  199. Bettina Koçak, Hevseroka Şaxe Wesel
  200. Beyrem Dişlî – Çalakvan
  201. Beyto Can, Hunermend
  202. Bilal Reşo, Fotografîk
  203. Bîlal Şîmşek, Serokê Mizgefta grase Avusturya
  204. Binbaşê Axê, şanoger
  205. Biroyan Torin, Karsaz, Rusya
  206. Bişar Alp, Hevserke Şaxe Hamle
  207. Bişar Çelik , Dengbêj-Hunermend
  208. Bişar Celik,Hevseroke Şade Wesel
  209. Bnar Ismail, Parezêr, Brîtanya
  210. Bozo Bacini-Endame Reveberiye-MŞD
  211. Bubo Yeyrek Û Abdi Algin,Nunerên Rêveberiya Gundê Bircê
  212. Bubo Yeyrek, Nunerê Rêveberiya Gundê Melekecer
  213. Bülent Kenan, Hunermend – Almanya
  214. Burhan Erdem, Rojnamevan-Belçika
  215. Byirm Koro Glo – Çalakvanê Siyasî
  216. Byman Hessen – Çalakvan
  217. Cabbar Zerey, Karmend Sarbrûcken
  218. Çağdaş Toprak, Hunermend -Isviçre
  219. Cahide Mutlu, Hevseroka berê ya DBP’a Dîlokê
  220. Cahit Mervan, Rojnamevan-Belçika
  221. Cano Şakir, Rojnemevan
  222. Cansu Özdemir, Parlamentar Eyaleta Hamburg
  223. Ceger Îbrahîm, Çalakvan
  224. Cehanbexshi Rostemi, Şîrovekarê Siyasî, Almanya
  225. Ceker Mehemed  – Çalakvanê Siyasî
  226. Celal  Dalahu, Hunermend
  227. Celal Mûsa – Çalakvan
  228. Celal Sansar,  Mûzîsyen-Hunermend
  229. Cemal  Aliyali, Mamoste, Swed
  230. Cemal Cenan, Pîr
  231. Cemal Xeznedar, Nûser/Almanya.
  232. Cemal Zareh, Rojnamewan, Almanya
  233. Cemale Çeto, Siyasetmedar, Rûsya
  234. Cemalê Ûsiv, Rojnemevan Rûsya
  235. Cemil Ayaz, Nunerê Meclisa Gûndê Gêde
  236. Cemîl Cafer,  Çalakvan
  237. Cengê Omer Simo – Çalakvan
  238. Cengiz Sağlam- Hunermend – Almanya
  239. Cergîn Nebo, Çalakvanê Civaka Sivîl
  240. Cergîn Nibu,  Bazirgan
  241. Çeto Wany, Serokê Mala Kurd Li Toronto, Kanada
  242. Cewad Nemr – Çalakvan
  243. Choschnav Ali  – Çalakvan
  244. Cibûrî Birro, Hûnermend
  245. Çiçek Yıldız, Hevseroka Nav Yek
  246. Cigdem Aslan,  Hevseroka Navenda Civaka Kurd ya Avusturaliya
  247. Cihad Çelki-Endame Reveberiye-MŞD
  248. Cihad Muhemed, Nivîskar û Vergervan, Oslo
  249. Cîhan Hassen, Mamoste
  250. Cîhat Coşkun, Serokê Mizgefta îbrahîm Xelîl Velbert
  251. Çinar Baqriyan, Lêkolînvan.
  252. Ciwan Barî – Xwendevanê  Hunermend
  253. Ciwan Hisên  – Çalakvan
  254. Ciwan Îssa, Siyasetmedar
  255. Ciwan Soz, Rojnamevan – Fransa
  256. Ciwan Youssef – Çalakvan
  257. Ciya  Mohemedi, Siyasetmedar
  258. Ciyhad Becker  – Çalakvanê Siyasî
  259. Cûdî Fesîh Kizilyaî – Çalakvanê Siyasî
  260. Cûlyeta Aram, Seroka Tevgera jinén kurd li welatên YDS
  261. Cwanmer Marabi, Rojnamewan, Hollanda
  262. Daban Shiwani, Rojnamevan-Belçika
  263. Dalil Alali – Çalakvanê Siyasî
  264. Dalil Kobane – Çalakvan
  265. Dana Wahab Murad, Endazyarê Compûter
  266. Daood Bobo – Çalakvanê Siyasî
  267. Dara Ehmed,  Çalakvanê Sîyasî
  268. Dara Rapid – Çalakvan
  269. Daraus Alabdo – Çalakvan
  270. Darav Qasim Îbrahîm,  Çalakvan û ragihêner
  271. Darin Robitan,  Endamên partîya Şûîy a Kurdistanê : swid
  272. Darya Wahab Xafor,  Mamostê 
  273. Datieren Khalil – Çalakvan
  274. Dawatiya Osê, Matemetîkzan, Rûsya
  275. Dawid Fesîh Kizilyaî – Çalakvanê Siyasî
  276. Dawod Şêxo ,  Siyasetmedar
  277. Dawud Silêman,  Dengbêj
  278. Declê Xelil  – Çalakvanê Siyasî
  279. Deham Îbrahîm – Rojnemevan
  280. Delal  Dogan – Çalakvan
  281. Delbrin Mesto  – Çalakvanê Siyasî
  282. Delbrin Rešid – Çalakvanê Siyasî
  283. Delovan Ahmed – Çalakvan
  284. Demir Çelik, Hevserokê FEDA
  285. Deniz Kaytan, Rojnamevan
  286. Derry Kurdi, Çalakvan, Brîtanya
  287. Dersim Alali – Siyasetmedar
  288. Dêrsim Oremar, Rêveberiya PENa Kurd
  289. Dersim Oremar, Rojnamewan, Swed
  290. Devrim Varol, Rojnamevan
  291. Dewres Duran, Revebere Nav Yek
  292. Dewreş Ferho, Rojnamevan
  293. Dewrim Atalan, Hunermend
  294. Dewriş Duran Eyüp Kürt, Nunerê Meclisa Gûndê Işxan
  295. Dexîl Osman, Hunermend
  296. Dexîl Pîr Elî Hunermend , Hunermend
  297. Dexilê Pîr Alî – Oldarê Êzidî
  298. Didar Cenan,  Pir Ana
  299. Dilan Biçer, Rojnamevan
  300. Dilan Sayan, Mamoste-Avusturalya
  301. Dilber Tuaç – Berdevka Komite li Heidekreis/Celle/ Hannover
  302. Diliyar Khalili – Çalakvan
  303. Dilkhas Al Hat Khalef – Çalakvan
  304. Dilşad Hewleri, Hunermend
  305. Dilşad Xoşnav, Rêveberiya PENa Kurd
  306. Dilyar Dêrkî, Helbestvan – Hollanda
  307. Diyane Husên Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  308. Diyar Ciwan, Rojnamevan-Belçika
  309. Diyar Husên Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  310. Diyar Salih, Hûnermend
  311. Dlêr Ali, Pêshmergey Dêrîn/ Sweed.
  312. Dler Tayb,  Pişmerge Dêrin Brîtanya
  313. Dogan Konar, Karmend Kiel
  314. Doğu Ceylan (Siyasemedar)
  315. Dote hougeset  Mamosta, Danmark
  316. Doxtor Gundî Efrîn
  317. Dr Ebdullah Ebrahimzadeh, Siyasetmedar, Almanya
  318. Dr Golmurad Muradi, Nivîskar, Almanya
  319. Dr Hanifi Baris, University of Aberdeen
  320. Dr Herêm Kerîm,  Serokê Rêxstina Torbend ya Kurdistanî, Brîtanya
  321. Dr Hesen  Mamidi
  322. Dr Homayuni Shebani, Bijîşk,  Almanya
  323. Dr Huseyin Tahiri, Akademîsyen-Avusturalya
  324. Dr Kamran  Aminawa. Nivîskar û Sîyasetmedar, Almanya
  325. Dr Kardo Bokani, Mamoste Zanîngeh, Irland
  326. Dr Medihe Sofi, Jîngehparez, Almanya
  327. Dr Osman Ismail University lecturer London
  328. Dr Sait Keskin, Lêkolînêr
  329. Dr Veysi Dag, SOAS University of London
  330. Dr Xwededa Murad-Endame Desteye Revebir-MŞD
  331. Dr Yasen Khalil, Lekoliner-Avusturalya
  332. Dr. Abdulbarî – Pizîşk
  333. Dr. Adnan Emin, Psikolog û  Kurdische Gemeinde Stuttgart
  334. Dr. Alexandra Köroğlu, Doktor
  335. Dr. Ayhan Işık – Dîroknas
  336. Dr. Azad Badiki, Genetîka Molekuler
  337. Dr. Azad Krmanje , Chalakvan Medeni -Doktor
  338. Dr. Çeko Mîro,  Surgeon/Emelîkar
  339. Dr. Dana Said, Doktor
  340. Dr. Dara Salam,  /SOAS
  341. Dr. Dêrsim Dağdeviren – Bijîşk – Dortmûnd
  342. Dr. Eray Öztürk – Bijîşk- Hamburg
  343. Dr. Fikri Ozan Arslan, Doktor û Rêveberê berê yê KMM-Agirî
  344. Dr. Gülnur Polat – Bijîşkê Dirana-Bilefeld
  345. Dr. Gundî – Mamosteyê Dîrokê
  346. Dr. Hasan Inkaya, Pizişk
  347. Dr. Helîn Dogan, Bispora Mejî Manheim
  348. Dr. Hemin Amin ,Pizişk-doktor
  349. Dr. Hendren Numan,  Hevserokê Rêxstina Kesk ya Kurdistan li Ewrupa, Norveç
  350. Dr. Hersh Krmanje ,Chalakvan Medeni -Doktor
  351. Dr. Heznî Haco, Pizîşk
  352. Dr. Hiznî Haco, Doktor
  353. Dr. Hossein Xeliqî (Nivîskar)
  354. Dr. Îbrahîm Mislim, Çalakvanê mafê mirovan – Fransa
  355. Dr. Ibrahim Sadiq, Visiting Research Fellow at Coventry University
  356. Dr. Jadgar Krmanje, Chalakvan Medeni -Doktor
  357. Dr. Kamal Kashani ,Pizişk-doktor
  358. Dr. Kamiran Krmanje ,Pizişk-doktor
  359. Dr. Lazgîn Wanikî, Doktor
  360. Dr. Mustafa Ali – Pizîşk
  361. Dr. Nazdar Krmanje, Chalakvan Medeni -Doktor
  362. Dr. Neşe Koçak, Doktor
  363. Dr. Nûri Kano- Neurologe, Almaniya
  364. Dr. Omer Muhemed – Pizîşk
  365. Dr. Osman Ismail, Mamosteyê Zanîngeh, Brîtanya
  366. Dr. Parween Arif, Mamostay Zaningah-Bashûr
  367. Dr. Rebwar Reshid, Siyasetmedar, Hevserokê Berê ye KNKê, Swed
  368. Dr. Rizgane Hiznî, Saglemiya Ermenistan
  369. Dr. Rizgar Qasim , Serokê Tevgera Nûjen ya Kurdistan -Sûryê
  370. Dr. Rojvan Bilgin, Doktor
  371. Dr. Sahari Jehani, Pizişk-doktor
  372. Dr. Seevan Saeed, Namzetê Profêsorîyê, Zanîngeha Shaanxî, Çîn/Sîn
  373. Dr. Serdar Saadi, Akedemisyen Kanada
  374. Dr. Sero Badiki – Bijîşk, Bisporê Genetîk-Holanda
  375. Dr. Shors Krmanje ,Chalakvan Medeni -Doktor
  376. Dr. Silo M,  Pisporê Zarokan
  377. Dr. Şükür Havuç, Doktor
  378. Dr. Taher Krmanje ,Chalakvan Medeni -Doktor
  379. Dr. Xaton Jowhari ,  Chalakvan Medeni -Doktor  
  380. Dr. Yektan Turkyilmaz, Forum Transregionale Studien, Berlin
  381. Dr. Younes Bahram, Serokê Komela Dostanîya Kurd û Alman, Dresden
  382. Dr. Zerdesht Haco, Serokê berê yê Navenda PENa Kurd
  383. Dr. ZeynepBinici, Doktor Kardiolog
  384. Dr. Zinê Têmûrova, Seroka Nexwesxana Zarokan, Ermenistan
  385. Dr.Besaran Hesen, Pizîşk-Feransa
  386. Dr.Kamiran Matîn, Akademîsyên û Mamosteyê Zanîngeh
  387. Dr.Kystan Husen ,Pizişk-doktor
  388. Dr.Negin Jaafer- Danmark
  389. Dr.Omer Heme Karim , Pizîşk Swiss
  390. Dr.Şiwan Hamad Abdullah, Mamosteyê a Zaningehê, Brîtanya
  391. Dr: Abdulah. Polat,  Pizîşk- Almanya
  392. DrNasir Zdnan-Endame Desteye Revebir MŞD
  393. Duzgun Deniz, Rojnamevan-Belçika
  394. Ebdulrehman Cîro, Aborînas
  395. Ebid Elhenan Şêxo, Huquqnas
  396. Edriss Qadir , çalakwan Brîtanya
  397. Egîd Hacî – Parêzer
  398. Egîd Îbrahîm – Çalakvan
  399. Egid Şengalî, Hunermend
  400. Ehmed Bab, Şîrovekarê Sîyasi, Almanya
  401. Ehmed Behrî – Çalakvan
  402. Ehmed Ebdulrehman, Siyasetmedar
  403. Ehmed Elî,  Çalakvanê siyasî – Almanya
  404. Ehmed Pelda, Ekonomist û Rojnemevan
  405. Ehmed Rihayî, Serokê Mizgefta Şeyx Seid Bielefeld
  406. Ehmedê Baqî, dengbêj
  407. Ehwen Ciyako, Siyasetmedar, Norveç
  408. Ejder Şexo, Rojnamevan-Almanya
  409. Êka Qulîxan, hevseroka Civata gel a Moskowê, Rûsya
  410. Ekrem Atalan, Ezidisches Kulturzentrum In Kreis Coesfeld
  411. Ekrem Coc – Karmend
  412. Ekrem Deniz-Endame Reveberiye-MŞD
  413. Ekrem Reşo Hunermend  , Hunermend
  414. Ekrem Tatlî, Serokê Mizgefta Şêyx Seîd Den Haag
  415. Elî Ebdulrehman, Rewşenbîr
  416. Elî Elî Şerkan, Çalakvan
  417. Elî Izet,  Rojnameger
  418. Eli Kendav,  Nivîskar
  419. Elî Mihemed Elî – Çalakvan
  420. Elias  Khalil – Çalakvanê Siyasî
  421. Elif Akgül Ateş, sekretera jinan a navendî ya berê Egitim—Sen ê
  422. Eliyas Sîdo,  Siyasetmedar
  423. Emad Shwanî, Sha’îr/Almanya.
  424. Emel TÜYSÜZ, Seroka Berê ya HDP’a Hilvanê
  425. Emer Çoşkun (Memosta)
  426. Emîn Akbas, Mamoste û Nunerê Komela Gundê Şimzê
  427. Emin Bozan, Serokê Mizgefta Viyana
  428. Emîn Elîko,  Rojnameger
  429. Emîn Hemdûnî, Dengbêj
  430. Emir Derbaziy, Xwendewanê Zanîngeha Bijîşîkî
  431. Emiri Babekri, Siyasetmedar, Swed
  432. Emrullah bingül,  Hevserokê berê yê DBP-Stenbolê
  433. Emrullah Cin, Hevserokê Berê yê Şaredariya Wêranşarê
  434. Enam  Keremi, Hevserokê Platforma Yarsan
  435. Enver Çaliş, Ruhsipî – Oldarê Êzidî
  436. Enwerê Avdê, Rûhsipî – Oldarê Êzidî
  437. Erdoğan Sürgeç , Rojnamevan-Belçika
  438. Erdoğan Yalgın- Rojnamevan, endamê bdfj
  439. Erhan Dinç , Endamê berê yê Akademiya Siyasî û Rêberiya DBP’a Nisêbînê
  440. Esedê Îbrahîm, hunermend
  441. Esin Akgül Güneş, Rojnamevan
  442. Eslîxan Yildirim, Hevseroka PENa Kurd
  443. Evin, Hunermend
  444. Eyûb Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  445. Eyup Kurt ( Niviskar )
  446. Eyüp Kürt, Nunerê Meclisa Gûndê Işxan
  447. Ez Omer Dilsoz, Nivîskar Romannivîs
  448. Ezîz Husên – Rojnemevan
  449. Ezîz Jom Elî – Çalakvan
  450. Ezîzê Cewo, dîrokzan, rojhilatzan, Rûsya
  451. Fadel Hasso  – Çalakvan
  452. Fadi Ali – Çalakvan
  453. Fadila Ahmad Soliman – Çalakvan
  454. Fahredin Yalçin, Serokê Meclisa Gûndê Efşê
  455. Fahren Baro Heso – Çalakvanê Siyasî
  456. Fahrettin Zerey, Karmend Sarbrûcken
  457. Fakhereddin Abdi – Çalakvanê Siyasî
  458. Faraydun Mhamad, çalakwan Brîtanya
  459. Fares Muhammed, Karmend
  460. Farhad Ali çalakwan Brîtanya
  461. Farida Baban ,çalakwan Brîtanya
  462. Faroq Feqe, Helbestvan
  463. Faruk Sakık , Rojnamevan-Almanya
  464. Farûq Şeha Axa, Rûsipî
  465. Farûq Tozo,  Nivîskar
  466. Fatah Khalil Zaxoiy , Çalakvan û Wezirê Berê Hukûmeta Harêmê
  467. Fatima Youssef – Çalakvan
  468. Fatma Miho – Siyasetmedar
  469. Fatma Şik, Hevseroka Şarederiya Sûrê ya Berê
  470. Fatma Zjad – Çalakvan                                                       
  471. Fatma Zjad , Çalak Medenî
  472. Fatoş Goksungur / Hevseroka KCDK-E
  473. Fawaz Ahmad – Çalakvanê Siyasî
  474. Faysal Merwanî , Hunermend
  475. Faysal Sarıyıldız, Parlementerê Berê yê HDP ê
  476. Fehed Hessên – Çalakvanê Siyasî
  477. Fehim Hozan, Hunermend
  478. Fehim Işık, Rojnamevan-Belçika
  479. Fehmi Bargello, Nivîskar
  480. Feqîr Mirad, Dengbêj
  481. Feramez Xerîbo, Mafnas
  482. Ferat Kevir, (Sînemakar), Tor Fîlm Production
  483. Ferdos Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  484. Fereydun  Mitran, Siyasetmedar, Almanya
  485. Ferhad Ebdulrehman, Aktivist
  486. Ferhan Mehemed – Çalakvan
  487. Ferhat Patîyev, Hevserokê Otonomîya Federal a Kurdên Rûsyayê.
  488. Ferhat Tarhan, Endamê Berê yê Revebirîya BDP
  489. Ferheng Mohammed, Medîakar, Almanîya
  490. Feri  Nigehdar, Mafnas
  491. Ferid Hesin – Çalakvanê Siyasî
  492. Ferman Mihammad, Rojnamevan-Belçika
  493. Ferox  Meani, Siyasetmedar, Almanya
  494. Fevzi Çetîn Nivîskar.
  495. Fewan Marzani , Sosial Tsjekkia
  496. Fewaz Eyo,  Rewşenbîr
  497. Fewzî Çolî , Rojnemevan
  498. Fewzî Dijengo, Çalakvanê Sîyasî
  499. Feyad Osman – Rojnemevam
  500. Feyzî Tekîn, Endamê Çavderiya Civaka Îslamî Fransa
  501. Feyzullah Tunç, Rojnamevan- İsviçre
  502. Fidan Çolak,  Şair-Fransa
  503. Fikret Igrek-Hevseroke MŞD
  504. Fikri Abrahimson, Siyasetmedar
  505. Fikriya Ferho- Berdevka Komite li Leer
  506. Firat Anli, Hevserokê Şarederiya Amedê yê Berê
  507. Fırat Baran, Nivîskar (Endamê Pen a Kurd)
  508. Firyal Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  509. Gafur mohamadi  , Çalak Siyasî
  510. Galawij  Mawerani, Siyasetmedar, Hollanda
  511. Garîp Ellerî, Memosta Hamburg
  512. Garip Nurhak, Hunermend – Almanya
  513. Gelawij Mohammed Ferec , Honer Mend Holland
  514. Gewrê Şakar – Berdevka Komite li Emmerich
  515. Ghazala Khalil – Çalakvan
  516. Gokay Akbulut, Parlementera Elmanya
  517. Gokçen, Serokê Mizgefta Bergenê Norveç
  518. Gona Mohamad ,çalakwan Brîtanya
  519. Goran Abdullah, Nivîskar û BRevebirê Malperî Dengkan, Toronto
  520. Goran Dukani, Rewşenbîr û Çalakvanê Sîyasî, Amerîka
  521. Guhar Dirboyan , Endama Saziya Jinê  Ermenistan
  522. Guhar Ozmanyan , Endama Saziya jinê  Ermenistan
  523. Gül Solak, Parêzer- Kanada
  524. Gülay Aslankılıç – Akademisiyen, Zaningeha York Toronto
  525. Gule Akan,Hevseroka Şaxe Wilmenhafen
  526. Güle Amed, Helbestvan
  527. Gule Barış ,Hevseroka Şaxe Wasrode
  528. Gulê Xezal YÊS
  529. Gulgeş Deryaspî, Endamê PENa Kurd
  530. Gülistan Ateş, Rêvebera berê ya HDP ê ya Kuşadasi
  531. Gulîstan Dawê – Kiwafêr
  532. Gulroj, Hunermend
  533. Gunay Aslan, (Rojnamevan)
  534. Günay Kokulu, Hevseroka PKAN
  535. Gurcise Feto, Destegirte Medya Şengalî
  536. Gürsel Dayan, Hunermend
  537. Gursel, Hunermend
  538. Haci Ehmedi, Endamê Konseya Revebir  ya Kodar, Almanya
  539. Haci Taş- Şair-Almanya
  540. Hafiz Ahmet Turhalli, Serokê Civaka Îslamiya Kurdistanê
  541. Hajar Awxêrbe – Çalakvan
  542. Hajar Nabi – Çalakvanê Siyasî
  543. Haje Mohammad Weasi – Çalakvan                              
  544. Haje Mohammad Weasi , Çalak Medenî
  545. Hakan Sarı, Endazyar
  546. Hakim Toubal – Çalakvan
  547. Halis Önen, Nunerê Komela Gundê Kevnasê
  548. Hamid Aliyali, Rojnamewan-Mediyakar, Swed
  549. Hamît Tarak , Hunermendên
  550. Hamo Hebo – Çalakvan
  551. Hamrîn Hassan, Çalakvana Sîyasî
  552. Handan Mutlu: Endamê FEDA
  553. Harîman, Hunermend-Dengbêj
  554. Harun Sever, Alîgirê Serokê Civaka Îslamiya Kurdîstanê
  555. Hasan Basrî Firat, Serokê Şaredariya Xinusê yê Berê
  556. Hasan Bozlak, Parêzer
  557. Hasan Bulut,  Rojnamevan- İsviçre
  558. Hasan Çelîk, Serokê Şeyx Mehmed Emîn Bingol Hagen
  559. Hasan Darzi , Hunermend Brîtanya
  560. Hasan Gök, Serokê Meclisa Gûndê Gêli
  561. Hasan Ördek, Rêveberê FEDA
  562. Hasan Ozkan, Aborîzan
  563. Hasan Parlak / Mamostayê Dîrokê/ Karsaz-Isvicre
  564. Hasbî Karabulut, Memostayê Olî Gelsenkîrchen
  565. Haşîm Bozkurt, Karmend Sarbrûcken
  566. Hasip Kaplan, Parlementerê berê yê HDP ê û huqûqnas
  567. Hassan Amin   , Çalak Medenî
  568. Hassan Amin – Çalakvan                                                   
  569. Hassan Hamada – Çalakvan
  570. Hassan Qaladzai – Çalakvan                                                
  571. Hassan Qaladzai , Çalak Medenî
  572. Hasse Bingöltekin, Hevseroka berê ya YAK-DER a İzmirê
  573. Hassen  Alali – Çalakvan
  574. Hatem Minberi (Nivîskar û Şirovegerê Siyasî )
  575. Hatice Aslan/ Hevseroka Navçeya Arnavutkoya Stenbolê – HDP
  576. Havran Debe (Parezêr)
  577. Hawjin Alî Sabr , MamosteSwîsre
  578. Hayestan Hase – Çalakvan
  579. Hayri Ateş, Nivîskar û endamê berê yê KRN(MYK) a HDP’ê
  580. Hazla Şakir – Çalakvan
  581. Hatip Dicle, Siyasetmedar û Hevseroke DTK `e Bere
  582. Hec Mihemed – Çalakvan
  583. Hec Mihemed Dogan – Çalakvan
  584. Hecî Abdulbarî, Serokê Mizgefta Evry Fransa
  585. Heci Celik, Hevserokê Nav Yek
  586. Hecî Elîxan, Serokê Mizgefta Heilbronê
  587. Hecî Hasan Bîsso-Endame Desteye  Revebir- MŞD
  588. Heci Hebib, Serokê Mizgefta Marsilya
  589. Hecî Hûseyîn Taştan, Serokê Mizgefta Îbrahîm Xelîl Duîsburg
  590. Hecî Hûsseyin, Serokê Mizgefta Kasselê Almanya
  591. Hecî Mehmet Başbayandur, Melê Mizgefta Chur Isvîçre
  592. Hecî Mustafa Adiguzel, Nunerê Civaka Îslamî Gissen
  593. Hecî Qîranî, Helbestvan
  594. Hecî Selamî Yildiz, Serokê Mizgefta Sarlova Belçîka
  595. Hedayet Ebrahim, Rojnamêwan, Belcika
  596. Hediye İmanlı, Hevseroka FEDA ya Viyanayê
  597. Heimen Alali – Çalakvan
  598. Hejar Mergéi , Pişmerge Dêrin  Italy
  599. Helîm Yûsiv,  Nivîskar – Almanya
  600. Helimê Hesen – Çalakvan
  601. Hemd İsa  – Çalakvanê Siyasî
  602. Hemid Saedi, Hunermend-Dengbej, Almanya
  603. Hemidê Mehmed  – Çalakvanê Siyasî
  604. Hemin Amin – Çalakvan                                                       
  605. Hêmin Seyidî (Akadimêsiyên û Şirovegerê Siyasî)
  606. Hemrîn Youssif, Çalakvana Sîyasî
  607. Hendrên Ferej Horamî, Medîakar, Belcika
  608. Hendrin Hesen  – Çalakvanê Siyasî
  609. Henîfe Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  610. Heqi Balta (Pedagog, Nivîskar)
  611. Hersh Kohi – Çalakvan                                                       
  612. Hersh Kohi , Mamosta
  613. Hersh Krmanje – Çalakvan                                                
  614. Hesen Abdo,  Siyasetmedar
  615. Hesen Agid – Çalakvanê Siyasî
  616. Hesen El Şêx – Çalakvan
  617. Hesen Emo, Mûzîsyen-Hunermend
  618. Hesen Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  619. Hesen Khalil – Çalakvanê Siyasî
  620. Hesen Mehmed  – Çalakvanê Siyasî
  621. Hesen Omer  – Çalakvanê Siyasî
  622. Hesen Şêxo, Siyasetmedar
  623. Hesen Zorê  – Çalakvan
  624. Hesenê Qeşeng, dîplomat, Rûsya
  625. Heval Abdollah  – Çalakvan
  626. Heval Arslan, Rojnamevan-Fransa
  627. Hevidar Alabdo – Çalakvan
  628. Hevin Abdulrhman – Çalakvan
  629. Hêvin Ahmed – Çalakvanê Siyasî
  630. Hewraman Xalid, Rojnamevan
  631. Heyder Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  632. Heysem Dawê – Karmend
  633. Hido Yunis-Endame Reveberiye-MŞD
  634. Hikmat Auto – Çalakvan
  635. Hikmet Bira ,Hunermend
  636. Hîkmet Hesso – Çalakvan
  637. Hikmet Serbilind,  Serokê Partiya Îslamiya Kurdistan
  638. Hile Şengali-Endama Reveberiye-MŞD
  639. Hîmmet Aras, Serokê Mizgefta Ehmedê Xanî Paris
  640. Hinara Tajdin, Helbestvan
  641. Hindirin Hewramanî, Rojnamevan-Belçika
  642. Hişam Ahmedo, Mafnas
  643. Hisên Sîno , Nivîskar
  644. Hiseyin Kasim- Endame Revebetiye-MŞD
  645. Hiseyin Sello-Endame Reveberiye-MŞD
  646. Hoger Abdollah  – Çalakvan
  647. Honar Husayn , Pişmerge Dêrin  Brîtanya
  648. Honda Audi – Çalakvan
  649. Hosen Azari – Çalakvanê Siyasî
  650. Hosen Azari ,Siyasetmedar
  651. Hosen Krmanje – Çalakvanê Siyasî
  652. Hosen Krmanje , Çalak Siyasî
  653. Hoşeng Sebrî – Dermanzan
  654. Houssen Remadan – Çalakvan
  655. Hozan Afaq, Hunermend, Almanya
  656. Hozan Dewran, Hunermend
  657. Hozan Xanemir, Hûnermend-Avusturalya
  658. Hozan Xemdar, Hunermend
  659. Hssan  Youssef – Çalakvan
  660. Hülya Yer, Hevseroka berê ya DBP’a Dêrsimê û Şêwirmenda Darayî
  661. Hunermend, Hunermend
  662. Hürri Kabayel, Rêvebera Navenda FEDA
  663. Husayan Salih , Pişmerge Dêrin  Brîtanya
  664. Husên Bîlal Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  665. Husên Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  666. Husên Muhemed – Çalakvanê Siyasî
  667. Hüseyin Alatas , Rojnamevan
  668. Hüseyin Bildik,  Pîr
  669. Hüseyin Dağ, Rojnamevan-Belçika
  670. Hüseyin Emlik, Lêkolînerê Master, Zanîngeha Agder
  671. Hüseyin Güneş, Hevserokê berê yê şaredariya Vartoyê
  672. Hüseyin Isli,  Siyasetmedar
  673. Hûseyin Kobani,  Karmend  Grass
  674. Hüseyin Kocaer, Rêveberê FEDA
  675. Hüseyin Narlı, Rojnamevan, Nivîskar
  676. Hüseyin Subaşı, Hunermend – Almanya
  677. Hüseyin Topalak, Karker
  678. Hüseyin Torun,  nivîskar- İsviçre
  679. Hüseyin Yılmaz, Şaredarê berê yê Agirî
  680. Hussein  Mahmud – Çalakvan
  681. Hussein Ali Mahmud – Çalakvan
  682. Hussein İbrahim – Çalakvan
  683. Hussein Khate – Çalakvan
  684. Hüznü Kaplan,Nunerê Meclisa Gûndê Denwanê
  685. İ.Halil Ateş, Rêveberê navenda FEDA
  686. I.K.D.Z.eV Heilbronn
  687. Ibrahim  Abdollah  – Çalakvan
  688. Îbrahîm Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  689. Îbrahîm Îbrahîm,  Ragihêner
  690. İbrahim Kılavuz, Rêveberê Baweriya Elewî – Almanya
  691. Ibrahim Qedêh (Nivîskar)
  692. Îda Dişlî – Çalakvan
  693. Ido Çêlkî, Mûzîsyen-Hunermend
  694. Ido Yusun Rojnamevan
  695. Idris Bagok, Hunermend
  696. Ihsan Baysal, siyasetmedar
  697. Ihsan Jwamer, Çalakwanê Rexistina Medenî
  698. Îla Tovmasyan, Hevseroka Kurdistan Komîte    Ermenistan                                   
  699. İlker Kar: Hevseroka Dergâhê Dortmundê
  700. Îlyas Çakas, Serokê Mizgefta Şeyx Seid Hamburg
  701. ‏Îmad Mifrih Mistefa,  Nivîskar û Rojnamevan
  702. Îmad Selim, Hunermend
  703. Îmad Talatî,  Rojnamevan
  704. İmam Akgül, Nûnerê Swisreyê
  705. Imane Chater ,Yarmetî der Norveç
  706. Îmest Husên – Çalakvan
  707. Irfan Dayıoglu,  Nivîskar- Fransa
  708. Isam Leyle  – Çalakvan
  709. Ishak Karaçoban, Serokê Mizgefta Navendî Koln
  710. Iskan Tolan, Rûhsipî – Oldarê Êzidî
  711. Ismahan Mirzo – Çalakvan
  712. Ismail Askeri, Berdevke Partiya Goran – Avusturalya
  713. Îsmaîl Uzun, Serokê Mizgefta Seyx Seid Meschede
  714. İsmet Akurt, Rojnamevan-Belçika
  715. Ismet Tastan, Hevserokê Navenda Civaka Kurd ya Avusturaliya
  716. Issa Abdalrahman – Çalakvanê Siyasî
  717. Îşxan Anqosî, Dîrokzan.
  718. Îzed Xêro, Dengbêj
  719. Jabar Abdullah ,Hunermend Brîtanya
  720. Jabar Hîranî, Pêshmergey Dêrîn/ Sweed.
  721. Jadgar Krmanje – Çalakvan                                              
  722. Jalal Alabdo – Çalakvan
  723. Jalanê Neqişbendî, Rojnamevan
  724. Jallal Ahmad, Endamên partîya Şûîy a Kurdistanê : swid
  725. Jallne Neqşbendí, Mêdîakar
  726. Jamil Haji  Raschid – Çalakvan
  727. Jangi Rasul, Peşmergeyê Kevin, Brîtanya
  728. Jekar Mhammad Hamad – Çalakvan                             
  729. Jekar Mhammad Hamad ,Mamosta
  730. Jela Mhammad Hamad – Çalakvan                               
  731. Jela Mhammad Hamad , Chalakvan Medenî
  732. Jênya Qadir , Endama KNK   Ermenistan                                   
  733. Jîan Hjealao – Çalakvan
  734. Jiian Hjealao , Chalakvan Medenî
  735. Jiyan Tajudin – Hunermend
  736. Jiyar Cehanferd, Nivîskar
  737. Jotkar  Doku  – Çalakvan
  738. Jwan Suleiman, Mamosta, Fransa
  739. Kadar Pîrê Rojnemevan, Firensa
  740. Kadar Pîrî, Saziya Kurdên Bê Sînor  û Rojnemevan – Fransa
  741. Kadir Baştug, Xwendekarê Zaningehê Sarbrûcken
  742. Kadir Cav, Karmend Fransa
  743. Kadir Çelik, şair
  744. Kadîr Selah Kadîr , Pişmerge Dêrin  Holland
  745. Kahdija Kohuja  – Çalakvan
  746. Kako  Hirani, Hunermend
  747. Kakşar Oramar, Rojnamevan-Almanya
  748. Kale Ateshi, Hunermend û Dengbej, Swed
  749. Kalid Sabir Sarkewet Sabir , Endamên partîya Şûîy a Kurdistanê : swid
  750. Kamal Kashani – Çalakvan                                                    
  751. Kamaran Shwani,  çalakwan Brîtanya
  752. kameran Abdulqader, Endamên partîya Şûîy a Kurdistanê : swid
  753. Kamîran Hessen,  Çalakvan
  754. Kamiran Krmanje – Çalakvan                                              
  755. Kammal Ali , Andaziar Brîtanya
  756. Kamran Simo Hedîlî (Şaîr û Nivîskar)
  757. Kamuran Nohzadzade, Rojnamevan-Belçika
  758. Kani Wahab Murad, Xwendkarê Zanîngeh, Amerîka
  759. Karîna Mistoyeva , Endama Saziya Jinê   Ermenistan
  760. Karwan Xalani , Andaziar Brîtanya
  761. Karwan Xidir , Hunermend
  762. Kasim Ulusoy, Melyê Mizgefta Seşhaddini Eyyubî Santavold Fransa
  763. Kawa Ahmad – Çalakvan
  764. Kawe Cebari, Cegirê Seroka Mala Kurd Li Toronto, Kanada
  765. Kazhal Hama Rashid, Çalakvana Medenî, Kanada
  766. Kazım Gündoğan, Lêkolîner, Nivîskar – Almanya
  767. Kazm Maiyi, Verger, Amerîka
  768. Kein  Khalil – Çalakvan
  769. Kejal şexmohamadi  , Berpirsa rêxisitna RONAK stockholm
  770. Kemal Aktas Parlementerê Berê yê HDP ê
  771. Kemal Arslan – Pisporê parastina agahiya, Bankevan, Şêwirmend
  772. Kemal Bilget , Siyasetmedar
  773. Kemal Efrînî,  Hunermend
  774. Kemal Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  775. Kenan Azizoğlu, Rojnamevan-Almanya
  776. Kenan Bircan, Endezyarê Computerê – Avusturalya
  777. Kenan Dep, Rojnamevan-Belçika
  778. Kendal Mîdyat , Rojnamevan-Belçika
  779. Kerîm Bakurî, Sîyasetmedar
  780. Kerim Bozan, Hûnermend, Akademisyen Kanada
  781. Kerîmo, Nivîskar û Şanoger
  782. Keser Hisên  – Çalakvan
  783. Khakis Shekh Karim , Pişmerge Dêrin Brîtanya
  784. Khaled Ali – Çalakvanê Siyasî
  785. Khasraw Wahab , Pişmerge Dêrin  Brîtanya
  786. Kim Khalil – Çalakvan
  787. Kinyazê Hemîd, Parlementer Ermenistan
  788. Klima Khalil – Çalakvan
  789. Koma Pîran ,Mûzîsyen-Hunermend
  790. Kubara Silo, mamoste, Rûsya
  791. Kumrî Alkiş  – Berdevka Komîna Şehîd Xanê
  792. Kwestan Dawudi, Endama Konseya Revebir ya KNKê, Swed
  793. Kystan Husen – Çalakvan                                              
  794. Laleş Alali – Çalakvan
  795. Las Robitan, Endamên partîya Şûîy a Kurdistanê : swid
  796. Latif Fatih Farage, Nivîskar
  797. Lawin Ibrahim  – Çalakvan
  798. Layla Khalil – Çalakvan
  799. Lazkin Maamo – Çalakvanê Siyasî
  800. Leman Stehen, Aktivîst
  801. Lenca Hurşîd, Rojnamevan-Belçika
  802. Leyla Batki, Şanoger û hunermend Kanada
  803. Leyla Birlik, Parlementera Berê yê HDP ê
  804. Leyla Ehmed – Çalakvan
  805. Leyla Îbrahîm – Çalakvan
  806. Leyla Ibrahîm YÊS
  807. Leyla Imret, Hevseroka Şarederiya Cizîrê ya Berê
  808. Lezgin Botan, Parlementerê Berê yê
  809. Lezgin Botan, Parlementerê Berê yê HDP ê
  810. Lhon Lhonî, Çalakwanê Civakî, Swed
  811. Lida Weerts,  çalak wan Norveç
  812. Lida Wêrts , Mamosta, Norveç
  813. Lokman Bariş Nunerê Meclisa Gûndê Zewra
  814. Loqman Bariş ( Rojnamevan)
  815. Lorenz Mûzîsyen
  816. Lukman Šexo – Çalakvanê Siyasî
  817. Luqman  Kizilyaî – Çalakvanê Siyasî
  818. Lûsîka Huseyn, rojnamevan, Rûsya
  819. Mahamad Mirza – Çalakvan
  820. Mahamad Mustafa  – Çalakvan
  821. Mahamd Mirko – Çalakvan
  822. Mahdi Korî, Hîzbî Zahmatkêşanî Kurdistan
  823. Mahir Üzmez , Rojnamevan-İsviçre
  824. Mahmoud Hemdoj  – Çalakvanê Siyasî
  825. Mahmoud Mahalmi – Çalakvan
  826. Mahmoud Muslim – Çalakvanê Siyasî
  827. Mahmoud Wetê – Çalakvan
  828. Mahmut Çolpan,Hevseroke Şaxe Wasrode
  829. Mahmut Kovan, Siyasetmedar
  830. Majed Hussein – Hunermend
  831. Malek Zaher – Çalakvan
  832. Mamon Kawes  , Çalak Medenî
  833. Mamon Kawes – Çalakvan
  834. Mansour Razaghi, Rojnameger, Avusturaliya
  835. Marîcan Omer – Çalakvan
  836. Marîna Mîşa, seroka Otonomîya netewî û çandî ya Moskowê, Rûsya
  837. Mariwan Rawof ,çalakwan Brîtanya
  838. Martin Alali – Çalakvanê Siyasî
  839. Marûf Barî – Helbestvan 
  840. Mazhar Günbat , Rojnamevan-Belçika
  841. Mazhar Zümrüt , Enstutîya Kurdi Dusseldorf
  842. Mazlum Karagöz, Endamê berê yê Revebirîya HDP’ê
  843. Mazlum Koç, Parlamenterê Eyaleta Bremen
  844. Medeni Ay, Rojnamevan
  845. Mediya Îbrahîm – Çalakvan
  846. Mefina Atan,Hevseroka Şaxe Sulingen
  847. Mehdi Acar Parezêr
  848. Mehdi Dehnavi, Nivîskar
  849. Mehemd Nori   ,Temsilçiye Cebha Feyli li Europa
  850. Mehemed Ebrahimi, Hizba Demokratik ya Kurdistan, Swed
  851. Mehemedi  Seyar, Nivîskar, Swed.
  852. Mehendis  Dastan Meruf Resul, Pispora Mafê Jina
  853. Mehendis  Keriim Reshidiy
  854. Mehmed Feuzi  – Çalakvanê Siyasî
  855. Mehmed Šexo – Çalakvanê Siyasî
  856. Mehmet Altundağ, Siyasetmedar
  857. Mehmet Aydin, Karmend Hamburg
  858. Mehmet Emin Adiyaman, Parlementerê Berê yê HDP ê
  859. Mehmet Karaaslan, Serokê berê yê Sendikaya Kedkarên Buro ya Amedê
  860. Mehmet Tayfur, Dr Mûhendîs
  861. Mehmet Yaman- Pîr
  862. Mehmoud Sy Hesen  – Çalakvan
  863. Mehmûd Daoud, Endamê Komîta Partiya Demokrat a Kurdî Sûrî ya Ewrupayê
  864. Mehmûd Sebrî – Siyasetmedar
  865. Mela Muhemmed Çagli, Nunerê Civaka Islamiya Kurdistanê Berlin
  866. Mela Necmettin, Melayê Mizgefta Marsilya Fransa
  867. Mela Nezir, Melayê Mizgefta Freiburgê
  868. Mele Abdullah Efrînî, Memostayê Olî
  869. Mele Abdullah Rojavayî, Melê Mizgefta Şeyx Seîd Bîelefeld
  870. Mele Abdullah, Melayê Mizgefta Goteborî Isveç
  871. Mele Abdurrahim, Melayê Mizgefta Remsê Fransa
  872. Mele Abdurrehîm Senceqlî, Melayê Mizgefta Meschede
  873. Mele Adîl, Melayê Mizgefta Viyana
  874. Mele Ahmet Taş, Endamê Şura Civaka Islamiya Kurdistanê
  875. Mele Arîf Reqqawî, Melê Mizgefta Neumûnster
  876. Mele Cemal, Melayê Mizgefta Şeyx Seîd Dortmund
  877. Mele Dawut  Ovseme, Berpirsiyarê Perwerdê Civaka Îslamiya Kurdîstanê
  878. Mele Ebdullah Rojavayî, Melê Mizgefta Hecî Henefî Essen
  879. Mele Ehmed Çelîk, Berpirsiyarê Civaka Islamiya Kurdîstanê Belçîka
  880. Mele Ehmed Rojhelatî Hollanda, Memostayê Olî
  881. Mele Ehmed, Melayê Mizgefta Valderaunaê Fransa
  882. Mele Ehmet, Serokê Mizgefta Mûlenê Fransa
  883. Mele Elî Serhedî, Melayê Mizgefta Ehmedê Xanî Mûnchen
  884. Mele Eşref Budan, Berpirsiyarê Civaka Islamiya Kurdistanê Bakurê Alamn
  885. Mele Ezîz, Melayê Mizgefta Famîlien Zentrum Frankfurt
  886. Mele Fatih Melekanî, Endamê Çavderiya Civaka Îslamî Fransa
  887. Mele Ferman, Melayê Mizgefta Şeyx Seîd Hamburg
  888. Mele Helîm, Melayê Mizgefta Ehmedê Xanî Wuppertal
  889. Mele Îbrahîm, Melayê Mizgefta Attendornê
  890. Mele Lokman Dirican, Melê Mizgefta Klêve
  891. Mele Lokman Qamişlo, Melyê Mizgefta Boblingen
  892. Mele Marîf Sancakli, Melayê Mizgefta Ludwîgshaven
  893. Mele Mehmud Errawî, Melayê Mizgefta Rennesê Fransa
  894. Mele Mehmud Errawî, Melyê Mizgefta Îbrahîm Xelîl Berlîn
  895. Mele Muhemmed Taş, Meleyê Mizgefta Mezopotamya Berlîn
  896. Mele Muhîttîn Kurtay, Serokê Berê Yê Civaka Islamî
  897. Mele Mustafa Efrînî, Melayê Mizgefta Den Haagê
  898. Mele Nurettîn Kanîreş, Melayê Mizgefta Navendî Koln
  899. Mele Nurettin, Melayê Mizgefta Helsinki Finlandiya
  900. Mele Omer Midyadî, Melayê Mizgefta  Liege Belcîka
  901. Mele Rufaî, Melayê Mizgefta Bergenê Norveç
  902. Mele Şafî Balî, Mela yê Mizgefta Hanna wê
  903. Mele Şahîn, Melayê Mizgefta Şeyx Abdurrehîm Bremen
  904. Mele Salîh Dirican, Melayê Mizgefta Îbrahîm Xelîl Velbert
  905. Mele Sana, Melê Mizgefta Ehmedê Xani Evry Fransa
  906. Mele Tahîr Temîz, Melayê Mizgefta Şeyx Muhammed Emîn Hagen
  907. Mele Talat, Melê Mizgefta Duîsburgê Îbrahîm Xelîl
  908. Mele Ubeydullah, Melayê Mizgefta Wittliche
  909. Mele Yusuf Berksoy, Melaymizgefta Feqiyê Teyran Monte joli Fransa
  910. Mele Yusuf, Melayê Mizgefta Heilbronê
  911. Mele Yusuf, Melayê Mizgefta Vordroyê Fransa
  912. Mele Zakîr, Mele Mizgefta Salzgîterê
  913. Melek Şukri, Hunermend
  914. Melek Uğur,  Pîr Ana
  915. Melih Mente , Têkilvanê Navnetewi
  916. Memo Demir Kzk, Hunermend-Mûzîsyen
  917. Menal Baran, Xwendevana Zaningehe Sarbûrûcken
  918. Mensur Teha, Endamê Revebiriya Yekîtiya Şoreşgerên Kurdistan, Almanya
  919. Meran Merawdali, Nûnerê Tevgera Gorran li Ewropa
  920. Merdiya Hesen – Kurdistanî
  921. Merken Al Hessen – Çalakvanê Siyasî
  922. Merwan Ali – Çalakvanê Siyasî
  923. Merwan Bapîrî – Oldarê Êzidî
  924. Merwan Sezek, Reveberiya Nav Yek
  925. Meryem Ateş, Hevseroka Şaxe Achim
  926. MERIWAN WIRYA QANI  MAMOSTA ZANINGEHA AMSTERDAM   tê de nîne
  927. Meryem Çağ , Sekretera Jinan a berê ya Navenda Sendikaya Kedkarên Buroyan
  928. Meryim Koro Abdo – Çalakvanê Siyasî
  929. Meryim Yüssef  – Çalakvanê Siyasî
  930. Mesut Med, Hunermend – Avusturalya
  931. Metin Behnan, Berpirsiyarê Komeleya Piştgriya Mezopotamyayê
  932. Metin Çiyayî, Rojnamevan- Kanada
  933. Metin Çîyayî, Rojnemevan  Kanada
  934. Mewlud Afandi, Rojnamevan        
  935. Meysa Husên – Çalakvan
  936. Mhabad Resûl – Çalakvan
  937. Mhamad kaka a å ,çalakwan Brîtanya
  938. Mhammad Hamad Bchgol  , Chalakvan Medenî
  939. Mhammad Hamad Bchgol – Çalakvan
  940. Midani Moustafa – Çalakvan
  941. Midia Abdah, Endama Divana Hevseroktiya KCDK-E  û   Parêzer
  942. Mîdya Ebdê,  Parêzer – Belcîka
  943. Mihemed Baro Heso – Çalakvanê Siyasî
  944. Mihemed BellÎ , Mafnas û Sîyasetmedar
  945. Mihemed Êfrin – Çalakvan
  946. Mihemed Emîn Xelo – Çalakvan
  947. Mihemed Emin Xeyrulah,   Vergerwan,  Almanya
  948. Mihemed Îsa – Siyasetmedar
  949. Mihemed Şebabo – Çalakvan
  950. Mihoyan Liyana, Rojnemevan
  951. Milo Kalaşyan, Reveberiya Komîta Kurdistan
  952. Mine Çetinkaya, Mamoste û Sekretera berê ya jinan a Egitim-Sen a Izmirê
  953. Mîr Şengalî
  954. Miradê Hoto,Mamosta
  955. Miranê Okê, Wênekêş
  956. Miraz Kasoyan, Aktivist
  957. Mirazê Cemal, Cabdare  Rojnemevan    Riyateze, Helbestvan u Endame Yekitiya Niviskaren Ermenistane
  958. Mirazê Şêx Broyan, Rusya
  959. Mîrhem Yîgît (Nivîskar)
  960. Mîrxanê Egît, Beytar
  961. Mistefa Alî Şan,  Siysetmedar
  962. Mistefa Ebdê,  Rojnamevan – Almanya
  963. Mithat Asam, Serokê Mizgefta Churê Îsvîçre
  964. Mithat Gören,Hevseroke Şaxe Sulingen
  965. Mizgîn Hessen, Rojnameger
  966. Mizgin Sayan, Mamoste-Avusturalya
  967. Mizgîn Shêx Baqî, Siyasetmedar
  968. Mizgîn Welîd Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  969. Mofek Hewiz Rssol ,Pişmerge Dêrin  Holland
  970. Mohamad  Khalil – Çalakvanê Siyasî
  971. Mohamad Ahmad , çalakwan Brîtanya
  972. Mohamad Haji – Çalakvanê Siyasî
  973. Mohamad Salih Mohamad, Siyasetmedar
  974. Mohamed  Suliman – Çalakvanê Siyasî
  975. Mohamed Suleyman – Çalakvan
  976. Mohammad Alali – Çalakvan
  977. Mohammed Afetah a Del Alkerim, Pişmerge Dêrin Holland
  978. Mohammed Ali Mohammed,  Pişmerge Dêrin  Holland
  979. Mohammed Dara, Xwêndekar, Amerika
  980. Mohammed Fetah ,Pişmerge Dêrin  Holland
  981. Mohammed Fetah ,Pişmerge Dêrin Holland
  982. Mohammed Germiani,  çalakvan Norveç
  983. Mohammed Germiani, Hûnermend, Norveç
  984. Mohammed Kamber,  Şagirtê Zangoya IT
  985. Mohammed Khalil – Çalakvan
  986. Mousstaf Abdalrahman – Çalakvanê Siyasî
  987. Mshod Hesin  – Çalakvanê Siyasî
  988. Muhamad  Saleh Hebo – Çalakvanê Siyasî
  989. Muhamad Karim Dawdi,  Xwendêkarê Zanîngeh
  990. Muhamad Xerxes Ibrahim – Çalakvanê Siyasî
  991. Muhammed Acar, Serokê Mizgefta Famîlîen Zentrum Frankfurt
  992. Muhammed Alî Atay, Kaemend Ludwigshaven
  993. Muhammed Salih Alas, Serokê Mizgefta Witliche
  994. Muhemed Abdulqadir Hemza – Çalakvan
  995. Muhemed Alî Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  996. Muhemed Cumha – Siyasetmedar
  997. Muhemed Fesîh Kizilyaî – Sportvan
  998. Muhemed Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  999. Muhemed Muhemed – Çalakvanê Siyasî
  1000. Muhemed Salih  Kizilyaî – Çalakvanê Siyasî
  1001. Muhemed Sedîq – Endezyarê Enerjiyê
  1002. Muhemed Suleyman – Siyasetmedar
  1003. Muhiddin Redur, Siyasemedar-Belçika
  1004. Muhîttîn Boztîmur, Serokê Mizgefta Seyh Abdurrehîm Bremen
  1005. Muhmamad Abdoulrhman – Çalakvanê Siyasî
  1006. Muohamad Yossef – Çalakvan
  1007. Muostafa Hamo, Helbestvan
  1008. Muqdad Kêlo,  Çalakvan
  1009. Murad Ersu,Hevseroke Şaxe Wilmenshafen
  1010. Murad Kasoyan, Endame Kurdistan Komite
  1011. Murat Guzel, Parêzer- Kanada
  1012. Murat Yapıştıran , Helbestvan û Stranbêj
  1013. Mustafa  Abdo – Çalakvan
  1014. Mustafa Amin – Çalakvanê Siyasî
  1015. Mustafa Delîkaya, Serokê Mizgefta Valderaune Fransa
  1016. Mustafa Ehmed, Memostayî Olî Essen
  1017. Mustafa Gökpınar,  Fransa FEDA
  1018. Mustafa Tagay Nunerê Rêveberiya Gundê Qorixê
  1019. Mustafa Xalil – Çalakvan Siyasî
  1020. Mustefa Hemo, Helbestvan
  1021. Mutih Hisên  – Çalakvan
  1022. Muzaffer Küçükyıldız, Rêveberê PKAN
  1023. Muzaffer Yıldız,  Hunermend – İsviçre
  1024. Nabaz Aziz, Andaziar Brîtanya
  1025. Nadir Arzu, Arkolog-Hollanda 
  1026. Nadir Cemaeti, Şîrovekarê Siyasî, Almanya
  1027. Nadr Nomat , Mamosta Norveç
  1028. Nahîde Horamî, Húnermend, Finland
  1029. Nail Debe (Parezêr)
  1030. Najmadin Qader Majed – Çalakvanê Siyasî                      
  1031. Najmadin Qader Majed, Çalak Siyasî
  1032. Narin Hamada – Çalakvan
  1033. Nasir Serajedînî, (Andazîyar) Mohendisa Komputer, Kaneda
  1034. Naska Salim – Çalakvan                                                     
  1035. Naska Salim, Mamoste
  1036. Nasser Khello – Çalakvanê Siyasî
  1037. Nawzad Abdula, Çalakvanê Sîyasî, Amerîka
  1038. Nawzad Kurdî, çalakwan Brîtanya
  1039. Nazdar Krmanje – Çalakvan       
  1040. Nazê Emeriyan, Mamosta 
  1041. Nebil Baro Heso – Çalakvanê Siyasî
  1042. Necad Ayaz, Nivîskar-Belçika
  1043. Necah Cumha – Siyasetmedar
  1044. Necat Akgul, Karmend Dortmund
  1045. Necati Gezen, Hunermend
  1046. Necati Güler, Rojnamevan
  1047. Necdal Disli, Huquqnas
  1048. Necmettîn Er, Karmend Îsvîçre
  1049. Nedim Taş, Serokê berê yê Tuay-Der a Enqerê
  1050. Nejad Reshîd, Pêshmergey Dêrîn/Hanoveer-Almanya.
  1051. Nejah  Soleiman – Çalakvan
  1052. Nejdet Atalay, Hevserokê Şarederiya Batmanê yê  Berê
  1053. Nejdet Hewran ,Hunermend
  1054. Nejmedin Xulami, Hunermend
  1055. Nêrmîn Ebdulrehman, Çalakvana Mafê Jin
  1056. Nesîm Şemo,  Rewşenbîr
  1057. Nesrin Houssen – Çalakvan
  1058. Newaf Xelîl,  Rêvebirê NLK (Navenda Lekolîna Kurdistan) – Almanya
  1059. Newid  Moini, Siyasetmedar, Almanya
  1060. Nezahat Gündoğan,  Rêveber – Almanya
  1061. Nezam Aosso – Çalakvanê Siyasî
  1062. Nezîr Hajî – Karmend
  1063. Nezîr Mele – Helbestvan
  1064. Nezmi Becker  – Çalakvanê Siyasî
  1065. Nidal Amin – Çalakvanê Siyasî
  1066. Nihat Keni, Psikolog û Aktivistê Sendika
  1067. Nîhat Kiliç, Karmend Bonn
  1068. Nihat, Serokê Mizgefta Şeyx Seid Paris
  1069. Nima Erdelan, Andazîar (Mohandis) Amerika
  1070. Nîroz Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  1071. Nisrîn Cafer,  Çalakvan
  1072. Nora Salih, Çalakvan
  1073. Nordin Hemo  – Çalakvanê Siyasî
  1074. Norhat Alabdo – Çalakvan
  1075. Nupel Munzur,    Endame Reveberiye  Tevgere Jinen Kürdistane  Ewurpa ( TJK-E )
  1076. Nurani(Mustafa Sakız) ,  Hunermend -Almanya
  1077. Nuretîn Kanîreş, Serokê Mizgefta Attendornê
  1078. Nurhan Yıldırım, Rêveberê berê yê HDP’a Stenbolê
  1079. Nusret Ozdemîr, Serokê Mizgefta Mele Abdullahê Timoqî Kleve
  1080. Nyan Suleiman , Mamosta, Swed
  1081. Obed Mêi – Çalakvan
  1082. Öcalan Ahmed – Çalakvan
  1083. Omar Aslan  – Çalakvan
  1084. Omer Fesîh  Kizilyaî – Çalakvanê Siyasî
  1085. Ömer Koyuncuer, Siyasetmedar
  1086. Omer Nasan, Çalakvan
  1087. Omer Xalil – Çalakvan Siyasî
  1088. Omid Barin, Rojnamewan, Almanya
  1089. Önder Atalan, Hunermed
  1090. Öner Polat, Rojnamevan- İsviçre
  1091. Orhan Beker  – Çalakvanê Siyasî
  1092. Orhan Çewlîgî, Seroke Mizgefta Neumûnsterê Alman
  1093. Osman Baydemir, Parlementerê berê yê HDP ê û huqûqnas
  1094. Osman Çınar,  Siyasetmedar
  1095. Osman Şahîn, Rojnameger
  1096. Ozgur Aydemir, Hûnermend-Avusturalya
  1097. Oznur Akbaş, Parezer-Avusturalya
  1098. Payiman Ahmad, Endamên partîya Şûîy a Kurdistanê : swid
  1099. Perişan Talay, Berdevka Komite li Wesel
  1100. Perwin Kemal ,Sosial Norveç
  1101. Peshawa , Hunermend Brîtanya
  1102. Peshraw Îsmaîl, Pişmerge Dêrin  Brîtanya
  1103. Peshtewan Azeez, Rojnamewan Avusturaliya
  1104. Pêşimam  Ekrem Deniz – Oldarê Êzidî
  1105. Pêşimam  Zendînê – Oldarê Êzidî
  1106. Pêşimam Adil Deniz – Oldarê Êzidî
  1107. Pêşimam Hiznî – Oldarê Êzidî
  1108. Pêşimam Şêxmus Deniz – Oldarê Êzidî
  1109. Pîr Manana Efo, oldara Êzîdiyan, Rûsya
  1110. Pîr Şukrû Sumer – Oldarê Êzidî
  1111. Pişeng Önder , Hunermend
  1112. Prof Dr. Hamit Bozaslan, (Dibistana Bilind a Zanista  Civakî, Paris (EHESS)
  1113. Prof. Al. Dr. Îbrahîm Seydo Aydogan, (Akademîsyen)
  1114. Prof. Dr Kirmanc Gundî,   Mamosteyê Zanîngeha Tensse, Amerîka
  1115. Prof. Dr. Salar Ahmed Basira, (Zanîngeha Düsseldorf)
  1116. Prof .Dr. Hiva Panahi, Zanista Politic u Nuser
  1117. Qader Haje Hamma – Çalakvanê Siyasî
  1118. Qader Haje Hamma, Çalak Siyasî
  1119. Qader Nagada – Çalakvan       
  1120. Qader Nagada , Mamoste
  1121. Qehtan Alqîranî,  Hunermend
  1122. Qezal  Aliyali, Siyasetmedar, Swed
  1123. Qismet Uca , Mûzîsyen
  1124. Rafîkê Kamil in, Hunermend
  1125. Raham Suleiman, Hûnermend, Swed
  1126. Rahmi Yağmur, Rojnamevan-Belçika
  1127. Ramazan Bozkurt, Karmend Sarbrûcken
  1128. Ramazan Edip Sarıtemur, Rojnamevan-Ingiltere
  1129. Ramazan Vesek, Hevserokê berê yê HDP’a Hezexê
  1130. Rawof Sofî , jmirdar Brîtanya
  1131. Rebwar Kadir, Çalakvan, Brîtanya
  1132. Rêbwar Perwêzî,  Giraker û Nigarkêş, Hollanda
  1133. Recep Maraşli, Nivîskar û Weşankar
  1134. Rêdar Hemewandî, Bazirgan/Almanya.
  1135. Rêhan  Rojava – Karmend
  1136. Remzî Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  1137. Rênas Efrîn – Siyasetmedar
  1138. Resan Ato – Çalakvan
  1139. Reşat Kaymaz, Serokê berê yê HDP a Mêrdînê
  1140. Reshad Mostefa Sultani, Siyasetmedar, Swed
  1141. Reşîd Xelîl – Çalakvan
  1142. Reşîdê Fêro, Karsaz, Rûsya
  1143. Resul Alici, Karmend Koln
  1144. Rewez Hêwr Cewher,Pêshmergey Dêrîn/Norweg.
  1145. Rêwî Rêdûr,  Hunemend
  1146. Rewz Faris,Nûser/Almanya.
  1147. Reyhan Celîk, Memostaya Almanî
  1148. Rêza Naqşbandi , Hunermend ,Sewd
  1149. Reza Zenagah, Bazirgan
  1150. Rezan Demir Memosta
  1151. Rêzan Fesîh Kizilyaî – Çalakvanê Siyasî
  1152. Rêzan Uca, Hunermend
  1153. Rêzan Yûsiv, Çalakvan
  1154. Rezgar Fetahî , Hûnermend  Finland
  1155. Ridwan Taşdemîr, Serokê Mizgefta Reimse Fransa
  1156. Riza Yağmur,  Pîr
  1157. Rizgar Arîf çalakwan Brîtanya
  1158. Rodi Ozcan, Mamoste-Avusturalya
  1159. Roj Aslan, Hunermend-Avusturalya
  1160. Rojhat , Hunermend
  1161. Rojin Abde – Çalakvan
  1162. Rojin Alahmad – Çalakvan
  1163. Ronahî Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  1164. Roni Yıldırım, Rojnamevan
  1165. Roqeye Penahi, Şîrovekarê Sîyasi, Brîtanya
  1166. Roşîn Elî,  Çalakvana Jinan
  1167. Roxwaş Welîd Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  1168. Rozerîn Doxan, hunermend, Rûsya
  1169. Ruken Yetişkin, Şaredara berê ya DBP’ê ya Gewerê
  1170. Rûnak Şiwanî – Nivîskar û Vergervan, Swêd
  1171. Rustem Hasoyan, Endamê Komîta Kurdistan
  1172. Sabah Sabrî, Dengbêj
  1173. Sabiha Gündüz/Hevseroka berê ya HDP’a Nisêbînê
  1174. Sabiha Yilmaz, Serokê berê yê DTP’a Navçeya Xelfetê
  1175. Sabra Xaltî, Helbestvan
  1176. Sabri Eryiğit,  Berpirsyarê Partiya islamiya Kurdistan
  1177. Sabrî Temel, Serokê Mizgefta Pforzheim ê
  1178. Sabri Yilmaz, Mamoste
  1179. Sadet Becerikli, Parlementera berê yê HDP ê
  1180. Safya Tunç, Hevseroka berê ya HDP’a Cigliya Izmirê
  1181. Sahadat Jehani – Çalakvan 
  1182. Sahadat Jehani , Çalak Medenî
  1183. Sahari Jehani – Çalakvan         
  1184. Sahdun Şengali-Endame Reveberiye-MŞD
  1185. Şahin Bozlar- Rojnamevan- Almanya
  1186. Şahîn Goren, Makînîst Sarbrûcken
  1187. Şahin Kuçin, Hevserokê berê yê BDP’a Dêrsimê, Hevserokê FEDA-Avusturya
  1188. Şahin Polat, Civaknas
  1189. Said Abdulla, Çalakvan
  1190. Said Shêx Baqî, Siyasetmedar
  1191. Saît Acar, Serokê Mizgefta Hecî Henefî Essen
  1192. Sait Elmas, Akademisyen  Avusturaliya
  1193. Sait Kelen, Serokê Komela Gundê Taqa Förderverein Dorfgemeinschaft Taqa(Oyuklu)
  1194. Sait Yildiz, Nûnerê Rêxistina Asûrî Demokratik
  1195. Šaker Isa  – Çalakvanê Siyasî
  1196. Şakir Birro, Dermansaz
  1197. Salah Wahab , Andaziar Brîtanya
  1198. Salam Alî, pêshmergey Dêrîn/Sweed.
  1199. Salar Houssen – Çalakvan
  1200. Salar Şêxanî,  Siyasetmedar
  1201. Salehê Hesen – Çalakvanê Siyasî
  1202. Salem Zrenger – Çalakvan                                               
  1203. Salem Zrenger , Mamoste
  1204. Salih Hajî – Hunermend
  1205. Şaliko Davoyan, Rewşenbir
  1206. Şalîkoyê Bêkes, derhêner, Rûsya
  1207. Salman Nurhak, Nivîskar-Almanya
  1208. Salman Ökmen, Rêveberê FEDA
  1209. Sam Baban, Serokê Komela Ciwanen Başûr – Avusturalya
  1210. Samal Omar,Hunermend Brîtanya
  1211. Saman Abdullah ,çalakwan Brîtanya
  1212. Saman Aziz , Andaziar Brîtanya
  1213. Saman Neqişbendî, Medîakar, Almanîya
  1214. Samet Erdoğdu, Siyasetmedar
  1215. Samî Dawod, Lêkolînvan
  1216. Sanger Salim – Çalakvan         
  1217. Sanger Salim , Mamoste
  1218. Saoud Mohammad – Çalakvanê Siyasî
  1219. Sara Alali – Çalakvanê Siyasî
  1220. Sara Husên Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  1221. Sarbast Mûstafa ,Hunermend Brîtanya
  1222. Sariya Mustafa – Çalakvanê Siyasî
  1223. Sarkut Salim – Çalakvan                                                    
  1224. Sarkut Salim ,Mamoste
  1225. Saro  Xosrewi, Helbestvan û Nivîskar,     
  1226. Sarwar Ahmad, Andaziar Brîtanya
  1227. Sarwar Hacî Ali, Pêshmergey Dêrîn/Hannover-Almanya.
  1228. Sarwar Omar,Hunermend Brîtanya
  1229. Sasan  Mehrabi, Mediyakar, Swed
  1230. Sasan Mêhrabî, Endama Şewraya Rêveberî Platform Yarsan
  1231. Schaha Xalil – Çalakvan
  1232. Schvan El Hussein, Doktor
  1233. Schvin Omar – Çalakvan
  1234. Sebah Reşîd  , Pişmerge Dêrin  Holland
  1235. Sebri Behmeniy, Şîrovekarê Siyasî, Almanya
  1236. Seçil Doğan, Delegeya DTK ê
  1237. Sêd Silêman,  Hiqûqnas
  1238. Sedat Ulugana , Nivîskar-Fransa
  1239. Sedêq Babaîy ,  Lêkoler u Nêwiskar ,Almanîa
  1240. Seher Xodamoradi, Pispora Karên Jina
  1241. Seid Saedi, Endamê Konseya Revebir ya KNKê, Almanya
  1242. Seid Senendici, Pisporê Mafe Mirov, Swed
  1243. Selah Reuf, Muzîsyên, Hollanda
  1244. Selah Xidir, Rojnamevan-Belçika
  1245. Selahattin Bilin, Serokê berê yê dehap û Dbp’ê ye Xerpêtê
  1246. Selahê Abbasî (Nivîskar û Şirovegerê Siyasî )
  1247. Selam Alp Tekin, Karmend Sarbrûcken
  1248. Selami Aslan, Rojnamevan-Fransa
  1249. Selim Altan (Parezêr)
  1250. Selim Firat, Niviskar û Rojnemevan
  1251. Selim Sadak, Parlementerê berê, Hevserokê berê ye Şaredariya Sêrtê
  1252. Selma Hemza – Çalakvan
  1253. Selma Ibrahim – Çalakvan
  1254. Selma Sürer, Endama berê ya Meclisa Şaredariya Baglarê
  1255. Selman Aslan, Rojnamevan-Belçika
  1256. Selwa Murad, Helbestvan
  1257. Šemdin Hemo  – Çalakvanê Siyasî
  1258. Semir Havso, Siyasetmedar
  1259. Şemö Şengali-Endame Reveberiye-MŞD
  1260. Şems Hamada – Çalakvan
  1261. Sena Hecî, Hunermend
  1262. Şênayî Kanmaz, Huquqnas Dortmund
  1263. Şengal Brusk, Hunermend
  1264. Şengül Çelik, Nûnera  FEDA yê Swîsreyê
  1265. Serdar Dzayi – Endamê KNK ê
  1266. Serdar Dzayi , Andam KNK (Akadimisyen).
  1267. Serdar Karakoç, Rojnamevan-Belçika
  1268. Şerfiraz , Hunermend
  1269. Sergi Ismailov,Dermanvan- Avusturalya
  1270. Serhat Bucak, Rojnamewan
  1271. Serhilda Dönmek, Hevseroka Şaxe Hamle
  1272. Şerif Yilmaz, Endamê Çavdêriya Civaka Îslamî Fransa
  1273. Şêrîn Omer Kizilyaî – Çalakvanê Siyasî
  1274. Serpil Odabaşi , Hûnermend – Grafiker    Kanada
  1275. Serpîl Semsur, Rojnamevan-Belçika
  1276. Serwa Zjad – Çalakvan                                                         
  1277. Serwa Zjad, Mamosta
  1278. Şerwan Barî – Hevserokê Heyva Sor a Kurdî
  1279. Şêrwan Maiî,  Syasetmedar
  1280. Şêrzad Seyd Alo – Siyasetmedar
  1281. Śerzat Akbulut,Hevseroke Şaxe Bielefeld
  1282. Sêvdîn Davoyî, endamê KNK, Rûsya
  1283. Sevgi Dağ, Hevseroka berê ya MAYEDAR a Adiyamanê
  1284. Sevim Devrim, Rêveberê berê yê HDP’a Soke, hesabdar
  1285. Sevîn Ahmad – Çalakvan
  1286. Şevket Bakan, siyasetmedar
  1287. Sevvdin, Siyasetvan
  1288. Şewket Çakir, Melayê Mizgefta Şeyh Seid Paris
  1289. Şewqî Şemo (Nivîskar Û Lêkolîner)
  1290. Şêx  Huseyin Mutlû – Oldarê Êzidî
  1291. Şêx  Usif Ak – Oldarê Êzidî
  1292. Şêx Adil – Oldarê Êzidî
  1293. Şêx Ahmet Cali – Oldarê Êzidî
  1294. Şêx Alî Mutlû – Oldarê Êzidî
  1295. Şêx Avdo  Abduleh Mutlû – Oldarê Êzidî
  1296. Şêx Avdo Uca – Oldarê Êzidî
  1297. Şêx Aydin Ak – Oldarê Êzidî
  1298. Şêx Behîya Uca – Oldarê Êzidî
  1299. Şêx Hüseyin Ulucan – Oldarê Êzidî
  1300. Şêx Iskan Ak – Oldarê Êzidî
  1301. Şêx Loqman, Revebwere Nav Yek
  1302. Şêx Niyazî – Oldarê Êzidî
  1303. Şêx Osman – Oldarê Êzidî
  1304. Şêx Roza Ulucan – Oldarê Êzidî
  1305. Şêx Salih Ak – Oldarê Êzidî
  1306. Şêx Selim Ulucan – Oldarê Êzidî
  1307. Şêx Tahzim Ersu – Oldarê Êzidî
  1308. Şêx Xwedêda Şingalî – Oldarê Êzidî
  1309. Şêxmus Ayaz ( Wergevan)
  1310. Seyd sebah Kakakyî , Berpers  Komeli Kakayî /Yarsan le Ewropa
  1311. Seydi Fırat, Nivîskar-Belçika
  1312. Seyfi Altan (Parezêr)
  1313. Seyîd Keskîn, Berpirsyarê Civaka Îslamî Hollanda
  1314. Seyran Xoboyan, Helbestvan
  1315. Shaieste Heidari, Mehmur ji Hikûmeta Herêmî, Avusturalya
  1316. Shara Soran ,  Mamosteya Zanîngeh
  1317. Sherwan Sherwani – Çalakvanê Siyasî     
  1318. Sherwan Sherwani , Chalak Siyasî
  1319. Shirin Karim Murad, Hevserokê  Berêya Demokratik ya Gel, Amerîka
  1320. Shiyar  Urmiye, Nivîskar, Swed
  1321. Shler Kemal ,Sertaş Norveç
  1322. Shoeshiner sala ,Hunermend Brîtanya
  1323. Shore Mayi, Siyasetmedar, Swed
  1324. Shors Krmanje – Çalakvan                                                
  1325. Shwan Awara ,Hunermend Brîtanya
  1326. Shwan Mustafa, Dîrektorê Şîrketê, Brîtanya
  1327. Sibel Yiğitalp, Parlementera berê yê HDP ê
  1328. Sıddık TUNÇ, Eğitimsen İzmir/Karşıyaka
  1329. Sidiq Jehani  , Çalak Medenî
  1330. Sidiq Jehani – Çalakvan                                                     
  1331. Silêman  Rengîn, Hunermend
  1332. Silêman Cafer, Siyasetmedar
  1333. Silêman Mehmûd,  Nivîskar
  1334. Silo Dirboyan, Hevseroke  Kurdistan Komitê  Ermenistan
  1335. Silocan , Hunermend
  1336. Simako Reshidi, Şîrovekarê Sîyasi          
  1337. Sinan Açik, Nunerê Meclisa Gûndê Gêde
  1338. Sinan Ayyo-Endame Reveberiye-MŞD
  1339. Sîpan Feyo,  Fotogirafîk
  1340. Sîrac Ahmad – Çalakvan
  1341. Şîraliyê Ahmed, mamoste, Rûsya
  1342. Širban Koro Glo – Çalakvanê Siyasî
  1343. Sırrı Ayhan, Nivîskar
  1344. Şivan Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  1345. Şivan Perwer, Hûnermend
  1346. Şivan Yossef – Çalakvan
  1347. Şîwaz Ahmad – Çalakvan
  1348. Siyabendê Misto, Aktivist
  1349. Sohêl Mohemed,  Çalakvan
  1350. Songül Erol Abdil, Şaredara Berê ya Dêrsimê, Endama Komîteya Rêveber a Navendî ya KMM (IHD)
  1351. Songül Morsünbül Tarhan, Sekrêtera Jinan a Berê ya KESK’ê
  1352. Sorany Akram,  Rojnamewan
  1353. Şoreş Reşî, (Lêkolîner û Nivîskar)
  1354. Şoriş kérédagi ,Hunermend Holland
  1355. Sosin Goren, Xwendekara Zaningehê Sarbûrucken
  1356. Srwa Namiq Hama Baqi,  Mamostê
  1357. Suad Heso , Siyasetmedar
  1358. Sûhad Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  1359. Sûhad Heyder Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  1360. Şukrî Çepîk, Serokê Mizgefta Îbrahîm xelîl Ludvigshaven
  1361. Şükrü Dürmüş, Nunerê Meclisa Gûndê Xerabya
  1362. Şükrü Yıldız,  Rojnamevan
  1363. Suleman Haji – Siyasetmedar
  1364. Süleyman Avcı, siyasetmedar
  1365. Suleyman Boyaci, Endamê Konseya MHK
  1366. Süleyman Murad, Pîskolog
  1367. Süleyman Sever,  Siyasetmedar
  1368. Sulıman  Suliman – Çalakvanê Siyasî
  1369. Sultana Muhamed – Çalakvanê Siyasî
  1370. Sultanê Hesen – Çalakvan
  1371. Suna Kaya, Berdevkê FEDA yê Fridbergê
  1372. Suna Uluğtürken, Cîgira Berê ya ŞaredarîyaWêranşarê
  1373. Şwan Abdelstar , Perwerde kar
  1374. Taher Krmanje – Çalakvan                                       
  1375. Tahirê Şêx Elîxan, Reveberiya  Komîta Kurdistan
  1376. Tahsin Yolcu, Endamê Çavdêriya Civaka Islamiya Kurdistanê Fransa
  1377. Tamara Çatoyan, Endama Saziya Jinê    Ermenistan
  1378. Tara Ali ,  Mamosteya Zanîngeh
  1379. Tara M.Amîn, Hûnermend–Swêd
  1380. Tariq Hamo , Nivîskar û Lêkolîner – Almanya
  1381. Tariq Zjad – Çalakvan                                                            
  1382. Tariq Zjad , Çalak Medenî
  1383. Tekin Atalay, Karmend Viyana
  1384. Têlî Hasanova,  Endama  saziya Jinê    Ermenistan
  1385. Telman Agayan, Endamê Komîta Kurdistan
  1386. Temoyan Rostem, Siyasetmedar
  1387. Témur Agayan , Endamê  Komîta Kurdistan Ermenistan
  1388. Temûr Hemoyan, Siyasetmedar, Rûsya
  1389. Têmûrê Riza, diroknas, Rûsya
  1390. Tera Qadir, Seroka Rêxistina Jinén Kurd a Moskowê
  1391. Terfa Ahom – Çalakvan
  1392. Tetoyan Abas, Aktivist
  1393. Titale Feyzo, Dengbêj
  1394. Tîtalê Şeref, dîroknas, Rûsya
  1395. Tofiq Mohammed, Endamên partîya Şûîy a Kurdistanê : swid
  1396. Tosinê Misto,Mixtar
  1397. Tugba Hezer, Parlementera Berê yê HDP ê
  1398. Turan Kezer, Nunerê Komita Gûndê Kêlhokê
  1399. Turec  Esperi, Helbestvan û Nivîskar
  1400. Turgay Gunal, Hûnermend – Mûzisyen Kanada
  1401. Türkan Uzan Avşin, Endama berê ya Meclîsa Şaredariyê
  1402. Umed Amedi, Calekvan
  1403. Umed Amedi, Endamên partîya Şûîy a Kurdistanê : swid
  1404. Ûmer Horo  – Çalakvan
  1405. Umut Karacadağlı – Endezyarê Avahiyê
  1406. Usman Mohamad ,çalakwan Brîtanya
  1407. Usobyan Surîk, Aktivist
  1408. Ûsûbyan Paşa, Mamosta
  1409. Vedat Bingöl, Endamê Divana Hevserkotiya KCDK-E
  1410. Veli Döner, Hevserokê Dergeha Freiburg ê yê FEDA
  1411. Veli Kaya, Hevserokê berê yê FEDA
  1412. Veli Uğur, Pîr
  1413. Veysel Işık, Rojnamevan-Almanya
  1414. Veysel Keser, Hevserokê berê yê Şaredariya Van İpekyolê
  1415. Veysi Akın, Seroke Şaxe Bremen
  1416. Volkan Altun, Berpirsiyarê Civaka Îslamiya Kurdistanê Sauerland
  1417. Waroj   Hebo – Çalakvan
  1418. Wecîha Abdulrahman, Nivîskar
  1419. Welat Depi, Rojnamevan-Belçika
  1420. Welîd Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  1421. Welîd Muhemed Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  1422. Werya Suleiman, Hûnermend, Danmark
  1423. Weysî Emer Dengbêj
  1424. Wezir Namoyan, Dîrokzan, Almanya
  1425. Wirya  Mehemedi, Rojnamewan, Swed    
  1426. Xaço Usoyan, Nivîskar, Rûsya
  1427. Xadeja Weasi – Çalakvan                                                  
  1428. Xadeja Weasi , Çalak Medenî
  1429. Xaki Bingöl, Helbestvan-Almanya
  1430. Xalid Ezîz – Çalakvan
  1431. Xalid Qador – Çalakvan
  1432. Xalid Sheyda,Nûser/Almanya.
  1433. Xalil Mirko – Çalakvan
  1434. Xanê Agal – Komite li Heidekreis/Celle/ Hannover
  1435. Xanê Gündüz, Nunera Meclisa Gûndê Qorî
  1436. Xaton Jowhari – Çalakvan                                                           
  1437. Xawer Qetari, Mediyakar, Swed
  1438. Xebat Eco Hozan, Hunermend
  1439. Xebat Şakir – Helbestvan
  1440. Xebat Şakir, Siyasetmedar
  1441. Xelef Abdo Kizilyaî – Çalakvanê Siyasî
  1442. Xelil Hewarineseb, Siyasetmedar, Almanya
  1443. Xelil Seliman  – Çalakvanê Siyasî
  1444. Xeri Dexil-Endame Reveberiye MŞD
  1445. Xesan Eshed, Hunermend
  1446. Xeyredin Çelik, Rojnamevan-Belçika
  1447. Xidir Said/Endame Reveberiye-MŞD
  1448. Xidîrê Rizayê Gogê, Siyasetmedar, Rûsya
  1449. Xiyasedî Sayman – Parlemeterê Berê Yê Eyaleta Berlînê
  1450. Xizan Şîlan (Şaîr û Nivîskar)
  1451. Xorşîd Hisên Mistefa, Çalakvan û Ragihêner
  1452. Xunaf Muhemed  – Çalakvanê Siyasî
  1453. Yadîn Atabey, Serokê Mizgefta Ehmedê Xanî Wuppertal
  1454. Yahya Gündüz – Bankevan, CEO
  1455. Yakup Gûven, Rojnameger Hollanda
  1456. Yaqûbê Têmûr, hiqûqzan
  1457. Yara Muhemed – Çalakvanê Siyasî
  1458. Yaşar Bağrıyanık , Siyasetmedar
  1459. Yasar Burc, Hevseroke Şaxe Achim
  1460. Yasar Kucukaslan , Siyasetmedar, nivîskar
  1461. Yasin Ahmed – Çalakvan
  1462. Yasin Serbılınd, Hunermend
  1463. Yasin Yıldız,  Hûnermend
  1464. Yasin, Serokê Mizgefta Rennesê Fransa
  1465. Yasir Baro Heso – Çalakvanê Siyasî
  1466. Yasmin Abdlrhman – Çalakvan
  1467. Yehya Geçer, Karmend Sarbrûcken
  1468. Yeko Ardıl, Rojnamevan-Almanya
  1469. Yildiz Erkirmiş  – Berdevka Meclîsa Binevş Adessa li Berlin
  1470. Yousef Mantk (Nivîskar û Rojnamewan – Almanya)
  1471. Youssif Menjo, Çalakvan
  1472. Yuksel Koç / Endazyar û Hevserokê KCDK-E
  1473. Yurdusev Özsökmenler, Parlementera berê yê HDP ê
  1474. Yurik Davoyan, Reveberiya û Kurdistan Komite   Ermenistan
  1475. Yusuf Al Zin – Çalakvan
  1476. Yusuf Alkan, Rojnamevan-Fransa 
  1477. Yusuf Baydar – Hevserokê Leverkussenê
  1478. Yusuf Gûrbûzer, Karmend Dûsseldorf
  1479. Yusuf Ok, Seokê Mizgefta Boblingen
  1480. Yusuf Özden, Karsaz
  1481. Zahîr Aktaş, Melayê Mizgefta Ahmedê Xanî Paris
  1482. Zana Ahmad – Çalakvan
  1483. Zarife Atik, Endamê berê yê meclîsa HDP ê
  1484. Zekeriye Bîlal Hebeş – Çalakvanê Siyasî
  1485. Zekî Gûngor, Serokê Mizgefta Selhaddini Eyyubî Santavold Fransa
  1486. Zekî Yildiz, Karmend Hamburg
  1487. Zelixê Hesen  – Çalakvan
  1488. Zendin Silêman , Hunermend
  1489. Zero Al – Berdevka Komîna Şehîd Avesta Xabur li Saarbrücken
  1490. Zeynal Yusun (Niviskar)
  1491. Zeynel Ateş, Hunermend – Almanya
  1492. Zhelwan Bakir, Andaziar Brîtanya
  1493. Zhiar Shwany , qotabi Norveç
  1494. Zîna Ûsiv , Xebatkara Akademiya Ermenistanê
  1495. Ziour Sulayiman – Çalakvan
  1496. Zîrek Mîre, Peykersaz/ Hollanda.
  1497. Ziriyan Fetah, Mîmar-Avusturalya
  1498. Ziver Erkiş Nunerê Komita Gûndê Kêlhokê
  1499. Ziyad Ristem,  Siyasetmedar
  1500. Zozan Uca , Hunermend
  1501. Zubeyîr Bîngol, Serokê Mizgefta Şeyx Seid Dortmund
  1502. Zûlkîf Delîkaya, Serokê Mizgefta Mezopotamya Berlîn
  1503. Zulkif Kersî, Serokê Mizgefta Feqiyê teyran Monte Joli Fransa
  1504. Zülküf Karatekin, Amed/Kayapınar-Şaredarê berê
  1505. Zusdar Hesen  – Çalakvan
  1506. Zyneb İso – Çalakvanê Siyasî

(ANF)

Tags: , ,


About the Author



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top ↑