Doğa

Published on Ekim 25th, 2020

0

2020 yaban hayatı fotoğrafı ödülü, Sibirya Kaplanı’na

Rus fotoğrafçı Sergey Gorshko,11 ay boyunca izlediği dişi Sibirya Kaplanını, ağaca kokusunu bırakırken görüntülediği fotoğrafla büyük ödülü aldı. Fotoğrafın adı; Kucaklama.

2020 yılı yaban hayatı fotoğrafı ödülü, Sibirya kaplanı fotoğrafına verildi. Rus fotoğrafçı Sergey Gorshkov‘un 2020 yılı yaban hayatı fotoğrafçısı ödülü kazandığı bu kareyi elde edebilmesi 11 ay sürdü.

Gorshkov, ormana gizlediği kamera ile yetişkin bir dişi Sibirya kaplanını, ağaca kokusunu bırakırken görüntüledi.

Londra‘daki Ulusal Tarih Müzesi‘ndeki törenle sahibini bulan ödül için 49 binden fazla fotoğraf yarışmıştı. Jüri başkanı olan Roz Kidman Cox, Gorshkov’un 11 aylık çalışma sonucu elde ettiği fotoğraf için, “Sihirli bir ormanın derinliklerindeki samimi ana ait eşsiz bir görüntü” ifadesini kullandı.

Nesli tükenme tehditi altında

Ağırlıklı olarak Rusya’nın en doğusunda yaşayan yabani Sibirya kaplanlarının nüfusu, kaçak avlanma ve ormanlık alanların azalması nedeniyle tükenme tehlikesi altında bulunuyor. Karşılaşması çok güç olan bu türün yaban hayatındaki nüfusunun 500 ila 600 arasında olduğu tahmin ediliyor.

Sergey Gorshkov

Fotoğrafçı Gorshkov, Sibirya kaplanını fotoğraflayabilmek için şansının az olduğunu ama aynı zamanda kararlı olduğunu belirterek, köknar ağacında koku, tüy veya tırnak işaretleri aradığını anlattı. Kucaklama adını verdiği fotoğrafı da, geçen kasım ayında, bir köknar ağacı yakınına yerleştirdiği kamera ile çekti.

(yeşilgazete)

Tags: , , , , ,


About the Author



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back to Top ↑